La consellera de Salut, Alba Vergés, ha visitat el Parc Taulí per conèixer els espais que aquesta setmana acolliran nous llits d’UCI

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha visitat el Parc Taulí per conèixer els espais que aquesta setmana acolliran nous llits d’UCI 1080 608 Actualitat Parc Taulí

La consellera de Salut, Alba Vergés, i l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, han fet aquest matí una visita conjunta al Parc Taulí per conèixer de primera mà els espais habilitats que, al llarg d’aquesta propera setmana, acolliran nous llits d’UCI amb els quals es podria donar suport a altres hospitals de Catalunya que necessitin d’aquest suport. Al llarg dels propers dies, la institució podria multiplicar per 10 la seva capacitat de llits d’UCI per atendre els pacients més crítics davant la pandèmia per Coronavirus SARS-CoV-2.

Actualment, el Parc Taulí gairebé ja ha triplicat la seva capacitat de llits d’UCI: dels 31 llits que habitualment té assignats la Unitat d’UCI i Semicrítics, amb 17 i 14 llits, respectivament, s’ha arribat a ampliar als 85 llits d’UCI disponibles a hores d’ara. Aquests llits estan ubicats a UCI, a Semicrítics, als hospitals de dia de Cardiologia, de Pneumologia i d’Oncologia, i a la primera planta de l’edifici Taulí.

A més a més, el Parc Taulí ha estat designat pel Servei Català de la Salut per posar en marxa una gran UCI, amb una capacitat de 217 llits més, que podrien donar suport a hospitals de tot Catalunya en cas que fos necessari. Aquest nou dispositiu se situa a les dues plantes de recent construcció sobre l’actual Servei d’Urgències, on els darrers dies s’ha fet un esforç important per accelerar la seva adequació, i també a la 3a planta de l’edifici Santa Fe, que fins fa poc era una àrea no assistencial.

El desplegament d’aquests nous llits d’UCI, però, es farà de manera progressiva i segons les necessitats que es vagin presentant. En primer lloc, a principis d’aquesta propera setmana està previst obrir els 80 primers llits a la 2a planta del nou edifici façana Gran Via – la que avui s’ha visitat –. En una segona fase, a mitjans o finals de setmana, es podrien habilitar altres 81 llits d’UCI a la 1a planta del mateix edifici. La 3a planta de Santa Fe podria acollir encara 56 llits més d’UCI.

En la seva visita, tant la consellera com l’alcaldessa han fet un èmfasi molt especial en l’agraïment cap a tots els professionals del Parc Taulí que, amb la seva professionalitat i el seu esforç, estan fent possible aquest important desplegament de recursos per donar la millor resposta possible en aquesta situació de pandèmia.

Hospitalització dels pacients COVID no crítics o lleus

Actualment, un 85% dels espais d’hospitalització del Parc Taulí estan destinats a pacients COVID. A l’edifici Taulí, els únics espais no COVID són la 3a planta – amb pacients de Ginecologia i Obstetrícia i de Pediatria – i la 7a planta – destinada a hospitalització de Salut Mental -. Els altres pacients no COVID estan ubicats majoritàriament a l’edifici VIIè Centenari, o han estat derivats a l’Hospital Quirónsalud del Vallès i a l’Hospital General de Catalunya.

El Parc Taulí disposa també, actualment, de 198 llits a l’Hotel Verdi, on s’estan derivant pacients COVID més lleus, i que compleixen uns determinats requisits d’autonomia. L’ocupació d’aquest recurs s’està portant a terme de manera progressiva, i segons les necessitats.

De manera paral·lela, el 10 d’abril també està previst que entri en funcionament l’hospital temporal Vallès-Salut, a la Pista Coberta d’Atletisme de Catalunya, a Sant Oleguer, amb 210 llits destinats a hospitalització convencional. +

Al Parc Taulí seguim treballant, incansablement,  per donar la millor resposta als nostres pacients davant aquesta pandèmia!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Preferències de privacitat

Quan visites el nostre lloc web, el teu navegador pot emmagatzemar informació de serveis específics, normalment en forma de cookies. Aquí pots canviar les teves preferències de privacitat. Cal tenir en compte que el bloqueig d’alguns tipus de cookies pot afectar la teva experiència al nostre lloc web i als serveis que oferim.

Activar / desactivar el codi de seguiment de Google Analytics
Activar / desactivar Google Fonts
Activar / desactivar Google Maps
Activar / desactivar el vídeos incrustats
Aquest lloc web utilitza cookies, principalment de serveis de tercers. Pots editar les teves preferències de privacitat i/o acceptar l'ús de les cookies.