El Parc Taulí participa en un projecte europeu de suport al benestar i la integració de les persones transgènere víctimes de violència

El Parc Taulí participa en un projecte europeu de suport al benestar i la integració de les persones transgènere víctimes de violència 1080 469 Actualitat Parc Taulí

El Parc Taulí, com a centre sanitari referent, ha estat escollit per formar part del projecte europeu SWITCH, un projecte amb apropament holístic que dóna suport al benestar i a la integració de les persones. Es tracta d’un projecte finançat per la Comissió Europea sota el programa “Drets, Equitat, Ciutadania” en el qual estan involucrats set centres col·laboradors de tres països de la Unió Europea: Itàlia (Perseo SpA Social enterprise, Paradigm, Research and Psychology of the Onlus community i Local Health Unit of Reggio Emilia) i República Txeca (Transparent Zs and Narodni Ustav Dusevniho Zdravi). Pel que fa el territori espanyol, la Fundació Parc Taulí juntament amb el consorci LIPA NET – Mirada Local lideren el projecte.

L’objectiu del projecte es centra en la millora del coneixement i sensibilització de necessitats de persones transgènere i intersexuals (TI), l’equitat en salut d’aquestes persones així com la sensibilització de la població sobre aquestes qüestions. Per aconseguir-ho es promocionaran serveis per atendre adequadament a les persones TI supervivents de violència, millorant les competències professionals de la psiquiatria, la psicologia, el treball social i l’atenció primària en general (medicina familiar, pediatria…). Els professionals que estan en contacte amb les persones TI rebran diferents formacions relacionades amb identitat de gènere, així com en temes més específics, amb la finalitat de gestionar adequadament l’atenció integral i holística a aquestes persones.

Els professionals del Parc Taulí que participen en el projecte SWITCH són Narcís Cardoner Álvarez, Carme Espelt Anfruns i Ximena Goldberg Hermo, de l’àrea de recerca en Neurociències i Salut Mental. La participació del Parc Taulí en aquest projecte promou una perspectiva d’igualtat en la formació dels i les professionals, repercutint en la experiència i l’assistència rebuda de la població de la nostra àrea de referència.

Si teniu curiositats, qüestions o suggerències sobre el mateix projecte, podeu adreçar-vos a swicht@tauli.cat

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Preferències de privacitat

Quan visites el nostre lloc web, el teu navegador pot emmagatzemar informació de serveis específics, normalment en forma de cookies. Aquí pots canviar les teves preferències de privacitat. Cal tenir en compte que el bloqueig d’alguns tipus de cookies pot afectar la teva experiència al nostre lloc web i als serveis que oferim.

Activar / desactivar el codi de seguiment de Google Analytics
Activar / desactivar Google Fonts
Activar / desactivar Google Maps
Activar / desactivar el vídeos incrustats
Aquest lloc web utilitza cookies, principalment de serveis de tercers. Pots editar les teves preferències de privacitat i/o acceptar l'ús de les cookies.