El Parc Taulí elabora una guia per promoure un enfocament holístic cap a les persones transgènere

El Parc Taulí elabora una guia per promoure un enfocament holístic cap a les persones transgènere 1080 486 Actualitat Parc Taulí

La guia està adreçada a professionals de la salut per acompanyar-los en el procés d’atenció. Es tracta d’una de les accions de projecte europeu SWITCH que dóna suport al benestar i a la integració de les persones transgènere i intersexuals.

La participació del Parc Taulí, com a partner en el projecte SWITCH, amb Narcís Cardoner, Carme Espelt i Ximena Goldberg, de l’àrea de recerca en Neurociències i Salut Mental, promou una perspectiva d’igualtat en la formació dels i les professionals, repercutint en la experiència i l’assistència rebuda de la població de la nostra àrea de referència. Aquesta guia vol respondre els dubtes dels professionals de la salut per saber com relacionar-se amb persones transgènere i intersexuals amb l’objectiu de deixar enrere la transfòbia.

Aquesta treball neix de les pròpies qüestions o incògnites que professionals sanitaris van fer a l’equip del projecte, i que han estat contestades per persones transgènere. De manera complementària però bàsica al mateix temps, hi ha un espai amb definicions de termes relacionats amb el gènere i el sexe imprescindibles per tenir en compte.

La intenció de les autores és que arribi a tantes persones professionals que estiguin en contacte amb persones transgènere i intersexuals com es pugui. Per aquest motiu, i per començar, s’està gestionant la difusió als Centres d’Atenció Primària del Vallès Occidental.

L’adreça swicht@tauli.cat està oberta a totes les persones professionals que vulguin rebre més informació. L’equip del projecte SWITCH oferirà una formació online per acompanyar la guia, amb recursos específics per aquelles persones que ho necessitin.

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Preferències de privacitat

Quan visites el nostre lloc web, el teu navegador pot emmagatzemar informació de serveis específics, normalment en forma de cookies. Aquí pots canviar les teves preferències de privacitat. Cal tenir en compte que el bloqueig d’alguns tipus de cookies pot afectar la teva experiència al nostre lloc web i als serveis que oferim.

Activar / desactivar el codi de seguiment de Google Analytics
Activar / desactivar Google Fonts
Activar / desactivar Google Maps
Activar / desactivar el vídeos incrustats
Aquest lloc web utilitza cookies, principalment de serveis de tercers. Pots editar les teves preferències de privacitat i/o acceptar l'ús de les cookies.