Marina Benavent, resident a Sabadell Gent Gran, rep la primera vacuna contra la COVID-19 de la Regió Metropolitana Nord

Marina Benavent, resident a Sabadell Gent Gran, rep la primera vacuna contra la COVID-19 de la Regió Metropolitana Nord 1080 1080 Actualitat Parc Taulí

Avui s’han posat les primeres dosis a 124 residents i 41 professionals del centre Sabadell Gent Gran. A partir de dimarts les vacunes arribaran progressivament a tot el territori.

“Estic molt contenta perquè ha arribat la vacuna i per ser la primera a rebre-la”. Així de satisfeta es mostrava aquesta tarda Marina Benavent, una veïna de Sabadell de 84 anys que ha estat la primera persona de la Regió Sanitària Metropolitana Nord vacunada contra la COVID-19. L’anciana ha rebut la dosi al mig d’una gran expectació al vestíbul de la residència Sabadell Gent Gran, on avui s’han vacunat 124 residents i 41 professionals del centre. “ Vull que marxi aquest virus que no sabem d’on ha vingut, però que ha deixat a molta gent en el cementiri i a moltes famílies arruïnades –ha dit la Marina. I el pitjor de tot, ha deixat el país fet una porqueria”.

Després de la Marina Benavent s’han vacunat davant de les càmeres una altra resident, Vicenta Vega, de 87 anys, i una infermera, Maria Rosa López, de 64 anys, tècnic higiènic-sanitari. Les han acompanyat el delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Juli Fernández; la gerent de la Regió Sanitària Metropolitana Nord, Anna Aran; i la directora de la residència Sabadell Gent Gran, Sonia Mariscal.

“És un dia per somriure –ha assegurat Juli Fernández. Avui estem molt contents perquè comencem un procés que ens permetrà restablir la normalitat del sistema de salut. Les vacunes són el camí per protegir-nos uns als altres; però no hem de relaxar-nos i hem de continuar molt atents amb el compliment de les mesures de prevenció”.

Anna Aran també ha subratllat la importància de la primera jornada de vacunes. “Tots els professionals que estem lluitant contra la COVID-19 estem molt esperançats i convençuts que avui comença el gran canvi”. La gerent territorial ha assegurat que, “a partir de dimarts 29 es desplegaran 5 equips amb professionals voluntaris per tot el territori per vacunar, en pocs dies, totes les residències de la Metropolitana Nord”.

Sonia Mariscal, directora de la residència Sabadell Gent Gran, s’ha mostrat molt satisfeta per l’acollida que ha tingut la vacuna entre els residents i les seves famílies: un 90% dels usuaris del centre han signat el consentiment. “Confiem en què arribi aviat la immunitat comunitària per poder dir adéu a la COVID-19”, ha dit.

Mar Isnard, responsable d’Infermeria de l’Atenció Primària Metropolitana Nord de l’ICS i portaveu de l’equip de vacunació, ha posat en valor la logística i el rigor del procediment. Cada equip dels 5 que treballaran a la Metropolitana Nord es divideix en subequips de 2 infermeres que és la unitat que es desplaça a cada residència. Cada persona rebrà dues dosis de la vacuna.

A la Regió Sanitària Metropolitana Nord, com a tot Catalunya, les primeres dosis es destinaran a les persones que viuen i treballen a les residències. Posteriorment, i també en la primera etapa, es vacunarà als professionals sanitaris i sociosanitaris i a les persones dependents que necessiten grans mesures de suport. Està previst que la primera etapa acabi per Setmana Santa.

Nota de premsa del Departament de Salut (pdf)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Preferències de privacitat

Quan visites el nostre lloc web, el teu navegador pot emmagatzemar informació de serveis específics, normalment en forma de cookies. Aquí pots canviar les teves preferències de privacitat. Cal tenir en compte que el bloqueig d’alguns tipus de cookies pot afectar la teva experiència al nostre lloc web i als serveis que oferim.

Activar / desactivar el codi de seguiment de Google Analytics
Activar / desactivar Google Fonts
Activar / desactivar Google Maps
Activar / desactivar el vídeos incrustats
Aquest lloc web utilitza cookies, principalment de serveis de tercers. Pots editar les teves preferències de privacitat i/o acceptar l'ús de les cookies.