Es crea la Unitat Mixta ‘Intel·ligència Artificial aplicada a la Nefrologia’ formada per professionals del Parc Taulí i l’Escola d’Enginyeria de la UAB

Es crea la Unitat Mixta ‘Intel·ligència Artificial aplicada a la Nefrologia’ formada per professionals del Parc Taulí i l’Escola d’Enginyeria de la UAB 1024 576 Actualitat Parc Taulí

La Comissió d’Investigació de la UAB ha aprovat la constitució de la Unitat Mixta Intel·ligència Artificial aplicada a la Nefrologia en la que hi participen el grup de recerca A9G4 de Nefrologia clínica, intervencionista i computacional liderat pel Dr. José Ibeas i el grup Wireless Information Networking de l’Escola d’Enginyeria de la UAB liderat pel professor Javier Serrano.

Fruit de la col·laboració entre els dos grups els darrers 5 anys s’han generat diverses línies de recerca, innovació i docència. Destaquen com principals objectius el desenvolupament de models predictius basats en simulació computacional i intel·ligència artificial del fracàs de l’accés vascular de pacients en hemodiàlisi, així com  models predictius en la progressió de la insuficiència renal crònica i en l’aparició de complicacions cardiovasculars i mortalitat, o de sèpsia en el pacient crític o de mortalitat en el pacient crític amb fracàs renal agut.

Per altra banda, s’ha posat en marxa amb gran èxit un Màster en Intel·ligència Artificial i Big Data a Salut que comença aquest any la segona edició.

El treball col.laboratiu amb grups de la universitat permet apropar la recerca bàsica a l’Institut d’Investigació i Innovació Parc Taulí (I3PT) i evolucionar-la a resultats aplicables als nostres pacients. Felicitem el grup de recerca del Dr. Ibeas per aquesta iniciativa i desitgem que aporti avenços i resultats d’impacte.

L’I3PT ja té una primera experiència amb la creació de la Unitat Mixta de Neurociències creada al 2017, col·laborant en projectes nacionals i europeus i acumulant ja gairebé 10 publicacions en comú amb el grup de la UAB. Ara tenim la d’Intel·ligència Artificial aplicada a la Nefrologia i esperem sigui un model per altres grups de recerca de l’Institut per les capacitats de desenvolupament de projectes que permet la recerca col·laborativa.

La recerca col·laborativa és clau per impulsar projectes de recerca d’impacte. La creació d’unitats mixtes entre l’I3PT i la UAB permet apropar la recerca bàsica a la recerca clínica, facilitant així la seva evolució a resultats aplicables als nostres malalts.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Preferències de privacitat

Quan visites el nostre lloc web, el teu navegador pot emmagatzemar informació de serveis específics, normalment en forma de cookies. Aquí pots canviar les teves preferències de privacitat. Cal tenir en compte que el bloqueig d’alguns tipus de cookies pot afectar la teva experiència al nostre lloc web i als serveis que oferim.

Activar / desactivar el codi de seguiment de Google Analytics
Activar / desactivar Google Fonts
Activar / desactivar Google Maps
Activar / desactivar el vídeos incrustats
Aquest lloc web utilitza cookies, principalment de serveis de tercers. Pots editar les teves preferències de privacitat i/o acceptar l'ús de les cookies.