Pere Aragonès durant la compareixença a l'Auditori del Parc Taulí

Pere Aragonès realitza la seva primera visita com a president al Parc Taulí, des d’on anuncia un nou Pla integral de salut mental i emocional per a tot Catalunya

Pere Aragonès realitza la seva primera visita com a president al Parc Taulí, des d’on anuncia un nou Pla integral de salut mental i emocional per a tot Catalunya 1024 576 Actualitat Parc Taulí

El nou president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha visitat aquest matí el Parc Taulí en el que ha estat el seu primer acte públic des que va prendre possessió del càrrec, en un gest “de compromís públic del nou govern amb els serveis de salut mental per a infants, adolescents i joves del nostre país”. El president ha visitat el Servei de Salut Mental Infantil i Juvenil d’aquesta institució, on ha mantingut una reunió amb els seus màxims responsables davant l’interès del polític, i en el decurs de la qual li han pogut explicar les diferents línies de treball i d’abordatge del servei.

El president ha estat rebut al Parc Taulí per la seva presidenta, Mariona Creus, el director general, Joan Martí, el director de Salut Mental Parc Taulí, Diego Palao, la cap de Salut Mental Infantil i Juvenil, Montserrat Pamias, el cap d’Àrea d’Infermera, Albert Granero, i els referents de lHospital de dia i d’Hospitalització Psiquiàtrica infantil i juvenil, Joaquim Puntí i Rebeca Gràcia, respectivament. En la trobada, també han participat l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, la gerent de la Regió Sanitària de l’Àmbit Metropolità Nord del CatSalut, Anna Aran, i la directora de Sector sanitari Vallès Occidental Est del CatSalut, Núria Serra.

Poc després, en una compareixença davant nombrosos mitjans de comunicació, Pere Aragonès ha anunciat la posada en marxa per part del nou Govern del que serà el Pla integral de salut mental i emocional de Catalunya, que ha d’anar molt més enllà de l’àmbit estrictament sanitari, per tal de donar resposta a la “crisi emocional provocada per la pandèmia”, i que vol donar prioritat als joves i a la població adolescent. “Després de la pandèmia, reconstruïm la vida, i fem-ho prioritzant els joves que han patit mesures de restricció i un confinament en una de les etapes més vitals de la vida, en què el distanciament social i el confinament és tot el contrari del que s’espera en aquesta etapa”.

Aragonès ha recordat amb xifres el notable impacte que la pandèmia ha tingut en la salut mental dels infants i adolescents al llarg del darrer any: un increment del 127% dels trastorns d’ansietat a Catalunya i un augment del 33% de casos de depressió i altres trastorns mentals. Pel que fa als casos de trastorns de conducta alimentària, al Parc Taulí s’ha registrat un increment del 21,6% de casos respecte a l’any anterior. Una altra de les dades altament preocupants és l’increment del conjunt de temptatives de suïcidis a Catalunya el darrer any, que se situa en un 195% respecte a l’any anterior.

Davant d’això, el president ha reforçat el seu missatge: “és evident que hem de reforçar de forma estructural l’àmbit del sistema de salut pública del nostre país, que necessita fer un salt endavant”, per la qual cosa és “imprescindible arribar a un Pacte Nacional per la Salut Mental, elaborat amb consens”.

“La pandèmia ha sacsejat les nostres vides en tots els sentits. Si volem reconstruir la vida, cal atendre també tota la crisi emocional provocada per la COVID-19. Aquest és el meu compromís com a president, i també ho serà el del meu Govern”, ha conclòs Aragonès.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Preferències de privacitat

Quan visites el nostre lloc web, el teu navegador pot emmagatzemar informació de serveis específics, normalment en forma de cookies. Aquí pots canviar les teves preferències de privacitat. Cal tenir en compte que el bloqueig d’alguns tipus de cookies pot afectar la teva experiència al nostre lloc web i als serveis que oferim.

Activar / desactivar el codi de seguiment de Google Analytics
Activar / desactivar Google Fonts
Activar / desactivar Google Maps
Activar / desactivar el vídeos incrustats
Aquest lloc web utilitza cookies, principalment de serveis de tercers. Pots editar les teves preferències de privacitat i/o acceptar l'ús de les cookies.