Professionals del Servei d’Urologia i del Servei d’Anatomia Patològica

El Parc Taulí incorpora una tècnica no invasiva per detectar recaigudes en pacients intervinguts de càncer de bufeta

El Parc Taulí incorpora una tècnica no invasiva per detectar recaigudes en pacients intervinguts de càncer de bufeta 1024 608 Actualitat Parc Taulí

El Parc Taulí ha incorporat el test d’orina anomenat Bladder EpiCheck, per fer el seguiment dels pacients intervinguts de càncer de bufeta d’alt grau de malignitat, una de les patologies més prevalents dels tumors urològics i que presenten un índex elevat de recaigudes. L’objectiu és millorar la seguretat i el confort del pacient, tot evitant possibles ingressos i/o complicacions.

Els pacients diagnosticats de càncer de bufeta han de seguir un protocol de vigilància continuada en funció del risc de recurrència o progressió de la seva malaltia. Aquest protocol es fa habitualment mitjançant cistoscòpia, un procediment invasiu associat a certes complicacions i molèsties (sagnat, infeccions…) que es realitza a través de la uretra, mitjançant la inserció d’un dispositiu mèdic similar a una sonda amb càmera incorporada.

Al Parc Taulí es realitzen anualment prop de 200  intervencions quirúrgiques a pacients diagnosticats amb càncer de bufeta superficial d’alt grau, que es podrien beneficiar d’aquesta tècnica, i es fa el seguiment d’uns 300 pacients de mitjana. El test es realitza per indicació dels professionals del Servei d’Urologia en col·laboració amb els professionals del Servei d’Anatomia Patològica.

El Bladder EpiCheck és un un estudi molecular de tecnologia avançada i alta fiabilitat, que es fa sobre una mostra d’orina. Està avalat per l’Associació Europea d’Urologia en les seves darreres guies clíniques (2022). Permet distingir les cèl·lules sanes de les cèl·lules canceroses i podria evitar el procediment invasiu de les cistoscòpies de seguiment, garantint d’aquesta manera una millora en la seguretat del pacient i el seu confort.

Un 75% dels tumors de bufeta són del tipus superficial d’alt grau que es caracteritzen per la recurrència de recidives i requereixen tractament quirúrgic. Per fer el seguiment d’aquets pacients es fa tractament (quimioteràpia i/o immunoteràpia) juntament amb dues cistoscòpies anuals durant els dos primers anys i una cistoscòpia a l’any a partir del tercer any de control crònic de la malaltia.

Nota de premsa en pdf

1 comment
  • José del Pozo Muñoz

    Buenos días, estoy muy interesado en saber que gestiones he de hacer, donde y cómo para que me pudieran realizar la novedosa prueba no invasiva para pacientes que hemos tenido cáncer de vejiga. En mi caso he sido intervenido dos veces, ninguna en Parc Taulí.
    ¿ Cómo debo y puedo contactar con Urología ?
    ¿ Me pueden atender aunque no sea mi hospital habitual ?
    Aguardo y confío en su respuesta. Gracias y saludos.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Preferències de privacitat

Quan visites el nostre lloc web, el teu navegador pot emmagatzemar informació de serveis específics, normalment en forma de cookies. Aquí pots canviar les teves preferències de privacitat. Cal tenir en compte que el bloqueig d’alguns tipus de cookies pot afectar la teva experiència al nostre lloc web i als serveis que oferim.

Activar / desactivar el codi de seguiment de Google Analytics
Activar / desactivar Google Fonts
Activar / desactivar Google Maps
Activar / desactivar el vídeos incrustats
Aquest lloc web utilitza cookies, principalment de serveis de tercers. Pots editar les teves preferències de privacitat i/o acceptar l'ús de les cookies.