El Dr. Víctor Martínez González s’ha incorporat al Parc Taulí com a director del nou Centre de Medicina Genòmica

El Dr. Víctor Martínez González s’ha incorporat al Parc Taulí com a director del nou Centre de Medicina Genòmica 1080 577 Actualitat Parc Taulí

El Dr. Martínez és genetista clínic i investigador en medicina genòmica i malalties rares. Llicenciat en Medicina per la Universidad del Rosario de Bogotá (Colòmbia), genetista clínic per la Universidad de Alcalá i l’Hospital Ramon y Cajal de Madrid, i doctor en genètica per la Universidad Autónoma de Madrid. Fins a la seva incorporació aquesta setmana al Parc Taulí, ha desenvolupat la seva trajectòria professional com a responsable de Sección de l’Instituto de Genética Médica y Molecular (INGEMM) de l’Hospital Universitario La Paz de Madrid i del Centro de Investigación Biomédica en Red de Enfermedades Raras (CIBERER).

El nou Centre de Medicina Genòmica que dirigeix ​​el Dr. Martínez neix amb la finalitat de coordinar la prestació hospitalària de la medicina genòmica. El Centre utilitzarà l’experiència clínica juntament amb el poder de les dades genòmiques per oferir millores en prevenció, diagnòstic i teràpies de precisió. Potenciarà diferents especialitats i serveis mèdics i de diagnòstic ja disponibles i fomentarà la genètica clínica i de laboratori, l’assessorament genètic, la patologia molecular, la farmacogenètica, la bioinformàtica i la intel·ligència artificial. Es tracta d’una aposta de la institució per consolidar-se en aquesta realitat emergent d’entendre l’assistència sanitària basada en la genòmica.

El Dr. Martínez assenyala que “el Parc Taulí parteix ja d’una base sòlida per a la medicina genòmica. Com a exemple, és centre de referència de malalties minoritàries, té un excel·lent laboratori de genètica i una activitat de genètica clínica consolidada des de fa trenta anys, compta amb consulta de càncer hereditari, amb un equip experimentat de patologia molecular, o una oncologia d’avantguarda, entre molts d’altres. Es tracta de fomentar i integrar tots aquests àmbits, complementant-ho amb l’I3PT i amb formació i docència, per oferir una millora de l’assistència sanitària recolzant-se en la genòmica”.

Benvingut al Parc Taulí i molta sort en aquesta nova etapa!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Preferències de privacitat

Quan visites el nostre lloc web, el teu navegador pot emmagatzemar informació de serveis específics, normalment en forma de cookies. Aquí pots canviar les teves preferències de privacitat. Cal tenir en compte que el bloqueig d’alguns tipus de cookies pot afectar la teva experiència al nostre lloc web i als serveis que oferim.

Activar / desactivar el codi de seguiment de Google Analytics
Activar / desactivar Google Fonts
Activar / desactivar Google Maps
Activar / desactivar el vídeos incrustats
Aquest lloc web utilitza cookies, principalment de serveis de tercers. Pots editar les teves preferències de privacitat i/o acceptar l'ús de les cookies.