Àlex Ferrer, psiquiatre del Parc Taulí, rep el premi a la millor tesi doctoral atorgat per la ‘Sociedad Española de Psiquiatría y Salud Mental’

Àlex Ferrer, psiquiatre del Parc Taulí, rep el premi a la millor tesi doctoral atorgat per la ‘Sociedad Española de Psiquiatría y Salud Mental’ 1024 683 Actualitat Parc Taulí

El Dr. Àlex Ferrer, psiquiatre i investigador del grup de recerca Psiconeuroendocrinologia i Estrès en Psicosis (PSICPNEC) de l’Institut d’Investigació i Innovació Parc Taulí (I3PT), va rebre el diploma i reconeixement a la millor tesi doctoral d’àmbit estatal de mà de l’expresident de la SEPSM, Víctor Pérez, en el marc de l’acte institucional del XXV Congreso Nacional de Psiquiatria celebrat del 17 al 19 de novembre a Santiago de Compostela. Ferrer va rebre el premi per la tesi Asociación de factores genéticos y epigenéticos con fenotipos intermedios transdiagnósticos en trastornos mentales”.

L’estudi de la tesi, que el Dr. Ferrer va defensar el desembre del 2021 amb qualificació d’excel·lent cum laude, reforça la hipòtesi de l’existència d’una relació entre factors genètics i factors biològics mesurables i observables de forma transdiagnòstica, és a dir, independentment dels diagnòstics psiquiàtrics que s’utilitzen en la pràctica clínica habitual. Segons el Dr. Ferrer “conèixer en major detall aquesta relació ens permetrà en el futur elaborar sistemes de classificació més precisos i detectar poblacions amb un major risc de patir una patologia mental”.

Enhorabona per aquest reconeixement!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Preferències de privacitat

Quan visites el nostre lloc web, el teu navegador pot emmagatzemar informació de serveis específics, normalment en forma de cookies. Aquí pots canviar les teves preferències de privacitat. Cal tenir en compte que el bloqueig d’alguns tipus de cookies pot afectar la teva experiència al nostre lloc web i als serveis que oferim.

Activar / desactivar el codi de seguiment de Google Analytics
Activar / desactivar Google Fonts
Activar / desactivar Google Maps
Activar / desactivar el vídeos incrustats
Aquest lloc web utilitza cookies, principalment de serveis de tercers. Pots editar les teves preferències de privacitat i/o acceptar l'ús de les cookies.