Salut obrirà el nou CAP Can Llong de Sabadell el 14 de desembre

Salut obrirà el nou CAP Can Llong de Sabadell el 14 de desembre 1080 621 Actualitat Parc Taulí

Summary

El nou CAP s’ha construït per donar resposta a l’increment de població de l’Àrea Bàsica de Salut Sabadell 4B (Can Rull) i garantir una major proximitat en l’atenció. El dilluns 12 de desembre es farà una jornada de portes obertes perquè els veïns i veïnes puguin conèixer les noves instal·lacions.

Els treballs d’adequació del nou Centre d’Atenció Primària (CAP) Can Llong han entrat a la recta final i el Departament de Salut té previst que el centre pugui començar a funcionar el dimecres 14 de desembre. Dos dies abans, el dilluns 12 de desembre, es farà una jornada de portes obertes perquè els veïns i veïnes puguin conèixer les noves instal·lacions.

El CAP Can Llong està ubicat a la ronda Europa, 522, a tocar de la plaça de Còrdova. Obrirà de dilluns a divendres, de 8 a 20 hores i oferirà a la població adulta la cartera de serveis pròpia de l’atenció primària.

Inicialment s’hi atendran 3.400 persones, les que viuen a la zona de Can Llong més propera al CAP. Més endavant s’ampliarà l’àrea d’influència a tot el barri sencer de Can Llong (6.000 persones més).

La població pediàtrica d’aquesta zona continuarà sent atesa al CAP Concòrdia per l’Equip de Pediatria Territorial Sabadell Nord, com fins ara.

El nou CAP Can Llong és un edifici de nova construcció d’una sola planta amb 4 consultes de medicina de família; 4 consultes d’infermeria; 2 sales de consultes polivalents i 2 despatxos de treball social. El centre ha tingut un cost de 2,5 milions d’euros, finançats pel Servei Català de la Salut.

Un mateix equip de professionals, dos CAP

Aquest nou CAP s’ha construït per donar resposta a l’increment de població de l’Àrea Bàsica de Salut Sabadell 4B (Can Rull) i garantir una major proximitat en l’atenció. Fins ara, l’Equip d’Atenció Primària de Can Rull, gestionat pel Consorci Sanitari Parc Taulí, tenia assignades 19.700 persones que s’atenien totes al CAP Can Rull. A partir del 14 de desembre, l’Equip disposarà de dos espais d’atenció: el CAP Can Rull i el CAP Can Llong. En el primer es visitaran 16.300 usuaris i en el segon, 3.400. En els propers dies, les persones assignades a Can Llong rebran un SMS informatiu en què se’ls explicarà el canvi de CAP.

Per facilitar la transició, en una primera fase els usuaris assignats a Can Llong mantindran la referència del seu professional de medicina i d’infermeria de capçalera. En aquesta etapa inicial, el desdoblament no implica un increment de la població assignada i, per tant, es mantindran els mateixos professionals de l’equip assistencial. Un cop es concreti l’ampliació de població, s’ampliarà també la plantilla de professionals.

L’obertura del CAP Can Llong s’emmarca en el Pacte de salut entre l’Ajuntament de Sabadell i el Servei Català de Salut per a la millora del mapa d’equipaments de salut a la ciutat.

Sant Cugat del Vallès, 30 de novembre de 2022

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Preferències de privacitat

Quan visites el nostre lloc web, el teu navegador pot emmagatzemar informació de serveis específics, normalment en forma de cookies. Aquí pots canviar les teves preferències de privacitat. Cal tenir en compte que el bloqueig d’alguns tipus de cookies pot afectar la teva experiència al nostre lloc web i als serveis que oferim.

Activar / desactivar el codi de seguiment de Google Analytics
Activar / desactivar Google Fonts
Activar / desactivar Google Maps
Activar / desactivar el vídeos incrustats
Aquest lloc web utilitza cookies, principalment de serveis de tercers. Pots editar les teves preferències de privacitat i/o acceptar l'ús de les cookies.