El Parc Taulí posarà en marxa dos projectes transformadors que impulsa el Servei Català de la Salut per a tota Catalunya

El Parc Taulí posarà en marxa dos projectes transformadors que impulsa el Servei Català de la Salut per a tota Catalunya 1080 576 Actualitat Parc Taulí

El Parc Taulí ha estat seleccionat pel Servei Català de la Salut (CatSalut) per desenvolupar dos dels vuit projectes transformadors que es duran a terme a Catalunya fins al 2026 i que formen part del pla estratègic del CatSalut.

El primer projecte és sobre salut mental i té l’objectiu de crear una plataforma digital per a la gestió en temps real de les dades dels pacients. L’objectiu és que tots els professionals puguin accedir a la informació dels pacients per poder desenvolupar accions preventives davant canvis de patrons o comportaments que denotin un empitjorament del pacient. A més a més, s’oferirà als pacients amb patologies lleus i moderades eines i material de consum remot -xatbot, tele-teràpia, accés a vídeos i pòdcast d’autoajuda- que permetin accelerar el seu procés de recuperació. El director de Salut Mental del Parc Taulí, el Dr. Diego Palao, ha qualificat aquest projecte com “l’inici d’una transformació profunda del model assistencial actual que permetrà donar servei a més pacients i amb millor qualitat. El nou model ens permetrà anticipar-nos i gestionar de forma preventiva als nostres pacients minimitzant el risc de recaiguda i reduint les hospitalitzacions en aguts”.

El segon projecte és d’Atenció Domiciliària 4.0 i el seu objectiu és millorar la pràctica clínica actual per guanyar eficiència i experiència del pacient. Per això, es desenvoluparà un nou model d’atenció integrada sanitària i social amb Atenció Domiciliària SAD amb components de suport tecnològic i digital per a oferir una continuïtat assistencial al domicili de les persones grans, millorant el benestar com a pacient. El director d’Operacions i Projectes de Sabadell Gent Gran, Pedro Cano, destaca que “l’objectiu principal és agilitzar les altes hospitalàries, reduint els ingressos per manca de suport social i potenciant l’hospitalització domiciliària amb una atenció centrada en les necessitats de la persona i de caràcter tecnològic, que millori els resultats de salut, l’autonomia, benestar, satisfacció (pacient i professionals) i l’eficiència dels recursos”.

Amb el desenvolupament d’aquests dos projectes, el Consorci Corporació Sanitària Parc Taulí continua treballant per ser un referent en l’àmbit de la innovació sanitària i social.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Preferències de privacitat

Quan visites el nostre lloc web, el teu navegador pot emmagatzemar informació de serveis específics, normalment en forma de cookies. Aquí pots canviar les teves preferències de privacitat. Cal tenir en compte que el bloqueig d’alguns tipus de cookies pot afectar la teva experiència al nostre lloc web i als serveis que oferim.

Activar / desactivar el codi de seguiment de Google Analytics
Activar / desactivar Google Fonts
Activar / desactivar Google Maps
Activar / desactivar el vídeos incrustats
Aquest lloc web utilitza cookies, principalment de serveis de tercers. Pots editar les teves preferències de privacitat i/o acceptar l'ús de les cookies.