Més d’un centenar de professionals s’han adherit al programa de deshabituació tabàquica del Parc Taulí des del 2019

Més d’un centenar de professionals s’han adherit al programa de deshabituació tabàquica del Parc Taulí des del 2019 1080 810 Actualitat Parc Taulí

El dia 31 de maig, Dia Mundial sense Tabac, és una bona jornada per conscienciar a la població de la importància de la cessació tabàquica com a projecte de salut i d’informar sobre els perills que suposa la continuïtat. Els professionals de la salut tenen una funció molt activa en la prevenció, consell i tractament del tabaquisme.

Des de l’any 2006, el Consorci Corporació Sanitària Parc Taulí forma part de la Xarxa Catalana d’Hospitals sense Fum (XCHSF), amb el suport de l’Agència de Salut Pública de Catalunya i  els programes de deshabituació tabàquica (PDT) ajuden als centres sanitaris a instaurar protocols i circuits d’intervenció en cessació tabàquica adreçats a pacients hospitalitzats i a treballadors.

Deixar de fumar no és sempre fàcil, però cada cop hi ha més persones que han aconseguit abandonar el tabac. Des del 2019, en el marc del PDT del Servei de Prevenció/Salut Laboral, 102 professionals del Parc Taulí han consultat per poder deixar de fumar i, durant el 2022, set  professionals han fet formació en intervenció breu de tabaquisme.

Els professionals sanitaris dels centres adherits a la XCHSF compten amb formació en cessació tabàquica i suport en programes d’ajuda per deixar de fumar. La Dra. Rosa M. Serrano, del Servei de Prevenció/Salut Laboral, destaca que “els beneficis de deixar de fumar són clars: deu anys després de deixar el tabac, les persones exfumadores tenen la meitat de risc de morir per càncer de pulmó que les persones que encara fumen, i el risc de morir per infart de miocardi torna al nivell basal al cap de 15 anys de deixar de fumar”.

El consum de tabac és la primera causa prevenible de pèrdua de salut i de mortalitat prematura en el món. És un dels principals factors de risc en malalties cardiovasculars i respiratòries cròniques i de nombroses patologies, entre elles el càncer.

Les diferents estratègies en l’abordatge del cessament del consum de tabac inclouen mesures preventives per augmentar el nombre d’exfumadors, evitar l’exposició involuntària al fum ambiental del tabac i evitar la incorporació de nous fumadors.

El lema d’aquest any del Dia Mundial sense Tabac és: “Els passos importants es fan millor acompanyats. T’ajudem a deixar de fumar”.

Animem a tots els professionals que facin un bon propòsit de salut. Sempre es guanya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Preferències de privacitat

Quan visites el nostre lloc web, el teu navegador pot emmagatzemar informació de serveis específics, normalment en forma de cookies. Aquí pots canviar les teves preferències de privacitat. Cal tenir en compte que el bloqueig d’alguns tipus de cookies pot afectar la teva experiència al nostre lloc web i als serveis que oferim.

Activar / desactivar el codi de seguiment de Google Analytics
Activar / desactivar Google Fonts
Activar / desactivar Google Maps
Activar / desactivar el vídeos incrustats
Aquest lloc web utilitza cookies, principalment de serveis de tercers. Pots editar les teves preferències de privacitat i/o acceptar l'ús de les cookies.