Professionals d’infermeria del Parc Taulí creen una associació infermera en radiologia vascular intervencionista

Professionals d’infermeria del Parc Taulí creen una associació infermera en radiologia vascular intervencionista 1080 608 Actualitat Parc Taulí

L’Auditori del Parc Taulí va acollir recentment una jornada infermera dedicada a l’abordatge la radiologia intervencionista, una disciplina mèdica en constant evolució dedicada al diagnòstic i tractament de diferents patologies amb procediments guiats per imatge. La radiologia vascular intervencionista se centra en tècniques de cirurgia mínimament invasiva mitjançant puncions percutànies, venoses o arterials.

En el decurs de la jornada, en la qual van participar 150 professionals de tot l’Estat, es va presentar la proposta de creació de l’Asociación Española de Enfermería en Radiología Vascular Intervencionista (AEERVI), impulsada per quatre professionals del Parc Taulí: Ana Gutiérrez Siles (presidenta d’AEERVI), Eduard Pijuan (secretari), Alexandra Soley i Milagros Ruiz (vocals). La iniciativa va tenir una bona acollida entre els assistents que van mostrar la seva disposició per recolzar i implicar-se en l’organització i desplegament de l’associació. La junta directiva està formada pels quatres professionals del Parc Taulí i per tres professionals més de diferents hospitals.

Per als seus impulsors, aquest projecte neix de la necessitat dels professionals de formar-se, de fer divulgació, comunicació i consens entre els seus membres, així com d’aconseguir millores respecte al funcionament dels equips infermers i donar més visibilitat del col·lectiu. Per aquest motiu, un dels objectius principals és donar continuïtat a les jornades formatives i de debat com la celebrada al Parc Taulí.

La nova associació es presentarà oficialment en el marc del congrés mèdic de la Sociedad Española de Radiología Vascular e Intervencionista (SERVEI) en la secció infermera que se celebrarà el pròxim 19 de maig a Múrcia.

L’equip d’infermeria de radiologia intervencionista del Parc Taulí està format per una vintena de professionals. Les infermeres de radiologia vascular intervencionista, amb la finalitat de oferir unes cures de qualitat, duen a terme un gran ventall de funcions en la seva activitat diària. Algunes de les tasques que desenvolupen són l’assistència en el procediment, el maneig del pacient durant aquest, i totes les cures prèvies i posteriors immediates, a banda de la gestió de les sales d’intervencions i la continuïtat de visites i de cures als pacients als quals se’ls implanta un catèter.

A destacar que, tot i que les infermeres formen part del equip multidisciplinar i tenen un rol de col·laboració important, també tenen un rol autònom on disposen d’una cartera pròpia de serveis, dels quals es desenvolupen centenars de procediments a l’any.

La jornada infermera en radiologia vascular intervencionista va reunir 150 inscrits

La jornada  infermera en radiologia vascular intervencionista va reunir 150 professionals al Parc Taulí

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Preferències de privacitat

Quan visites el nostre lloc web, el teu navegador pot emmagatzemar informació de serveis específics, normalment en forma de cookies. Aquí pots canviar les teves preferències de privacitat. Cal tenir en compte que el bloqueig d’alguns tipus de cookies pot afectar la teva experiència al nostre lloc web i als serveis que oferim.

Activar / desactivar el codi de seguiment de Google Analytics
Activar / desactivar Google Fonts
Activar / desactivar Google Maps
Activar / desactivar el vídeos incrustats
Aquest lloc web utilitza cookies, principalment de serveis de tercers. Pots editar les teves preferències de privacitat i/o acceptar l'ús de les cookies.