El Parc Taulí intervé un nounat amb una malformació a l’esòfag utilitzant una cirurgia mínimament invasiva

El Parc Taulí intervé un nounat amb una malformació a l’esòfag utilitzant una cirurgia mínimament invasiva 1000 750 Actualitat Parc Taulí

L’equip de cirurgia pediàtrica del Parc Taulí va intervenir d’urgència el mes de maig a un nounat amb una atrèsia esofàgica.

L’infant va néixer amb 2.800kg i durant les primeres hores, l’equip d’infermeria va detectar que el nadó no es podia alimentar perquè s’ofegava. Tot seguit, se li va col·locar una sonda o se li va fer una radiografia on es va confirmar que havia nascut amb una estranya malformació de l’esòfag, la part superior i la part inferior no estaven unides, i la part inferior estava unida a la tràquea. “Aquest defecte en la formació de l’esòfag és molt poc freqüent i només passa una vegada cada 4000 o 5000 naixements. Els bebès que neixen amb aquesta patologia no poden passar els aliments a l’estómac i tenen dificultats per a respirar al menjar. És molt important intervenir d’urgència per garantir la supervivència de l’infant”, ha explicar el Dr. Bernardo Núñez, director de Cirurgia Pediàtrica.

La intervenció d’urgència va ser complicada pel baix pes del nounat. Es va practicar una cirurgia mínimament invasiva, realitzada per primera vegada al Taulí, sense obrir el tòrax. Es van fer tres incisions de 3mm i una de 5mm al tòrax per poder reparar i unir les dues seccions de l’esòfag, tancant la unió amb la via respiratòria.

Es va poder realitzar aquesta tècnica gràcies a l’expertesa de l’equip de cirurgia pediàtrica, d’anestesiologia pediàtrica, neonatologia, infermeria i per la presència del Dr. Jorge Godoy de Xile, expert en cirurgia mínimament invasiva neonatal.

Tot i la complexitat de l’operació, per ser un nounat i el baix pes, la intervenció va ser un èxit. El nadó ja està donat d’alta a casa i s’està recuperant correctament de la intervenció sense cicatrius al tòrax.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Preferències de privacitat

Quan visites el nostre lloc web, el teu navegador pot emmagatzemar informació de serveis específics, normalment en forma de cookies. Aquí pots canviar les teves preferències de privacitat. Cal tenir en compte que el bloqueig d’alguns tipus de cookies pot afectar la teva experiència al nostre lloc web i als serveis que oferim.

Activar / desactivar el codi de seguiment de Google Analytics
Activar / desactivar Google Fonts
Activar / desactivar Google Maps
Activar / desactivar el vídeos incrustats
Aquest lloc web utilitza cookies, principalment de serveis de tercers. Pots editar les teves preferències de privacitat i/o acceptar l'ús de les cookies.