Visita infants sahrauís

12 infants sahrauís passen revisió mèdica al Parc Taulí

12 infants sahrauís passen revisió mèdica al Parc Taulí 1080 720 Actualitat Parc Taulí

Aquest matí les nenes i els nens que van arribar a Sabadell del Sàhara Occidental han vingut a l’hospital per passar una revisió mèdica a les Consultes Externes de Pediatria. Aquest any, la visita a l’hospital no ha estat cap experiència nova, perquè la majoria d’elles i d’ells ja van venir l’any passat.

Els infants han rebut la revisió mèdica obligatòria establerta dins el projecte organitzat per l’associació en coordinació amb el Servei Català de la Salut. Els professionals del Parc Taulí han realitzat una revisió completa bàsica, amb visita al Servei d’Oftalmologia, i, qui ho ha necessitat, ha rebut ajuda especialitzada. Les afeccions més comunes d’aquests infants són paràsits intestinals, càries dentals, polls i problemes de desnutrició.

El projecte ‘Vacances en Pau’ funciona des del 2004 i ofereix a les nenes i els nens que viuen en campaments de refugiats al Sàhara Occidental unes setmanes a Catalunya. L’objectiu és alleujar la situació dels infants i de les seves famílies, especialment a l’estiu, on les temperatures arriben fins als 60 graus i les necessitats bàsiques d’alimentació i d’assistència sanitària que no es troben cobertes.

Safia, Aicha, Fatma, Hleila, Galia, Fadua, Yslem, Hassan, Chej, Lehsen, Ysmae i Sahla són 12 dels 25 infants que han vingut al Vallès aquest estiu. Durant dos mesos, conviuran amb una família d’acollida que els proveiran d’una oportunitat de viure noves experiències.

Durant el mes de juliol i agost, l’associació organitza activitats com una sortida al Camp Nou, excursió a la piscina municipal o els Jocs d’aigua de la plaça Catalunya a Castellà del Vallès. Així com altres activitats que els infants realitzen amb la seva família d’acollida.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Preferències de privacitat

Quan visites el nostre lloc web, el teu navegador pot emmagatzemar informació de serveis específics, normalment en forma de cookies. Aquí pots canviar les teves preferències de privacitat. Cal tenir en compte que el bloqueig d’alguns tipus de cookies pot afectar la teva experiència al nostre lloc web i als serveis que oferim.

Activar / desactivar el codi de seguiment de Google Analytics
Activar / desactivar Google Fonts
Activar / desactivar Google Maps
Activar / desactivar el vídeos incrustats
Aquest lloc web utilitza cookies, principalment de serveis de tercers. Pots editar les teves preferències de privacitat i/o acceptar l'ús de les cookies.