Dr. Marc Tey_Unitat del Maluc

El Parc Taulí introdueix la cirurgia de preservació de maluc en la seva cartera de serveis

El Parc Taulí introdueix la cirurgia de preservació de maluc en la seva cartera de serveis 1080 720 Actualitat Parc Taulí
  • El Parc Taulí ja està posant en pràctica la cirurgia d’artroscòpia de maluc en l’àmbit ambulatori per millorar la recuperació del pacient i optimitzar recursos de l’hospital

 

El Parc Taulí ha iniciat la reestructuració de la Unitat de Maluc del servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia per poder oferir la tècnica quirúrgica de preservació del maluc als seus pacients i situar-se com a centre de referència estatal.

La Unitat de Maluc dirigida pel Dr. Alejandro Carballo ha incorporat al seu equip el Dr. Marc Tey, referent en cirurgia artroscòpica de maluc per tractar diferents patologies com el xoc femoroacetabular, una patologia molt freqüent en els esportistes i principal causa d’artrosi en homes adults de menys de 60 anys.

Aquest gran pas qualitatiu ha estat possible per dos fets molt importants: el primer, perquè el Parc Taulí té una unitat pròpia d’ortopèdia infantil, que permet el seguiment dels pacients i la detecció precoç d’aquests quadres clínics; i la segona, per l’aposta decidida de la direcció de l’hospital per ser pioner en l’atenció de la patologia de preservació de maluc, així com garantir l’accés de la nostra població a les millors tècniques quirúrgiques.

A més a més, per garantir una ràpida recuperació dels pacients i optimitzar els recursos de l’hospital, l’equip de la unitat de maluc està practicant la cirurgia d’artroscòpia al centre quirúrgic ambulatòria (CQA).

 

La tècnica de preservació de maluc

La cirurgia protèsica de maluc és una de les tècniques quirúrgiques més avalades, va ser reconeguda per l’OMS com la cirurgia del segle XX.

No obstant això, l’augment de l’esperança de vida i de la qualitat de vida de la població, fa que la cirurgia protèsica no pugui garantir una òptima activitat física a llarg termini.

A principis del 2000 es comencen a desenvolupar tècniques quirúrgiques que donen resposta a aquesta demanda de la població i prevenir el desenvolupament artròsic del maluc.

En aquest context, l’escola de Berna desenvolupa tècniques quirúrgiques fonamentals: l’osteotomia periacetabular, que pot resoldre la displàsia de maluc en adults-joves, la principal causa d’artrosi en dones per sota dels 60 anys; la luxació segura, accés a l’articulació del maluc sense posar en risc la vascularitat del cap del fèmur, per resoldre els conflictes d’espai.

Posteriorment, s’ha desenvolupat l’artroscòpia de maluc com a alternativa mínimament invasiva, per tractar el xoc femoroacetabular, que és una patologia pròpia de l’adult-jove és la principal causa d’artrosi en homes adults de menys de 60 anys.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Preferències de privacitat

Quan visites el nostre lloc web, el teu navegador pot emmagatzemar informació de serveis específics, normalment en forma de cookies. Aquí pots canviar les teves preferències de privacitat. Cal tenir en compte que el bloqueig d’alguns tipus de cookies pot afectar la teva experiència al nostre lloc web i als serveis que oferim.

Activar / desactivar el codi de seguiment de Google Analytics
Activar / desactivar Google Fonts
Activar / desactivar Google Maps
Activar / desactivar el vídeos incrustats
Aquest lloc web utilitza cookies, principalment de serveis de tercers. Pots editar les teves preferències de privacitat i/o acceptar l'ús de les cookies.