Immunització nadó VRS

El Parc Taulí comença la campanya d’immunització contra el VRS per prevenir la bronquiolitis

El Parc Taulí comença la campanya d’immunització contra el VRS per prevenir la bronquiolitis 1000 1000 Actualitat Parc Taulí

L’Hospital de dia de pediatria i la planta  de nounats del Parc Taulí ha començat la immunització contra el virus respiratori sincicial (VRS) als nounats abans de l’alta hospitalària i als infants fins als 24 mesos d’alt risc de patir una infecció per VRS greu.

El VRS és un virus altament contagiós que es dissemina amb les secrecions nasofaríngies de les persones infectades mitjançant les gotes de saliva, constituint una de les principals causes d’hospitalització en infants menors de 2 anys.

La infecció per VRS pot tenir diverses manifestacions clíniques, des de quadres de vies respiratòries altes banals o inaparents (refredat comú), fins a episodis de bronquiolitis o pneumònies en lactants que solen ser més greus durant els primers mesos de vida. S’estima que el VRS és el virus responsable d’un 80% del total de quadres de bronquiolitis hospitalària i d’un 25% de les pneumònies en els menors d’un any suposant un 30-35% dels ingressos hospitalaris tant a planta com a l’UCI pediàtrica durant les estacions de la tardor i de l’hivern.

Els professionals de pediatria esperen que amb aquesta immunització es redueixi aquesta temporada el risc de complicacions i els ingressos per bronquiolitis i/o pneumònia per VRS dels infants menors de 2 anys.

Immunització nadó VRS

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Preferències de privacitat

Quan visites el nostre lloc web, el teu navegador pot emmagatzemar informació de serveis específics, normalment en forma de cookies. Aquí pots canviar les teves preferències de privacitat. Cal tenir en compte que el bloqueig d’alguns tipus de cookies pot afectar la teva experiència al nostre lloc web i als serveis que oferim.

Activar / desactivar el codi de seguiment de Google Analytics
Activar / desactivar Google Fonts
Activar / desactivar Google Maps
Activar / desactivar el vídeos incrustats
Aquest lloc web utilitza cookies, principalment de serveis de tercers. Pots editar les teves preferències de privacitat i/o acceptar l'ús de les cookies.