Foto família i equip assistencial

El Parc Taulí practica per primera vegada una laparoscòpia abdominal a un nounat prematur de 35 setmanes i amb menys de 2kg

El Parc Taulí practica per primera vegada una laparoscòpia abdominal a un nounat prematur de 35 setmanes i amb menys de 2kg 1080 720 Actualitat Parc Taulí

L’equip de cirurgia pediàtrica del Parc Taulí ha practicat per primer cop una laparoscòpia abdominal a un nounat prematur de 35 setmanes i amb només 1.900kg.

El nounat estava essent controlat pels professionals del Parc Taulí perquè la Unitat de Diagnòstic Prenatal li havien detectat durant una revisió una atrèsia intestinal. Aquesta malformació congènita provoca una oclusió intestinal que impedeix que el nadó es pugui alimentar en néixer. Per això és molt important diagnosticar la malformació, fer un bon seguiment de l’embaràs i operar ràpidament el nadó en néixer.

El nadó va néixer prematurament a les 35 setmanes de gestació i, tot seguit, la Dra. Clara Esteva i la Dra. Paula J. Arribas van realitzar la laparoscòpia abdominal, una cirurgia mínimament invasiva, amb material de 3mm.

El nadó s’està recuperant favorablement a l’UCI Neonatal, sense cap complicació, i aviat podrà marxar a casa.

La intervenció es va poder realitzar ràpidament gràcies al treball conjunt d’un equip multidisciplinari format per professionals dels serveis de cirurgia pediàtrica, anestesiologia pediàtrica, infermeria, nounats i diagnòstic prenatal.

 

Dia Mundial del Prematur

Avui, 17 de novembre se celebra el Dia Mundial del Prematur. L’any 2022 van néixer al Parc Taulí 2.001 nadons, dels quals un 6% van ser prematurs. Del total de nadons prematurs, el 20% són grans prematurs, és a dir, van néixer amb menys de 32 setmanes de gestació.

El lema d’aquest any del dia mundial és “Pell amb pell per a tots els nadons”. És per això que des de la Unitat de Neonatologia i l’UCI Neonatal del Parc Taulí recorden la importància  de la promoció del vincle afectiu entres mares/pares i els seus nadons, afavorint el màxim de temps conjunt. Aquesta proximitat aporta confiança i seguretat per afrontar el temps d’ingrés, que pot durar mesos, i els ajuda a establir les relacions per a una criança futura.

 

2a edició Gimcana del prematur

Aquest dissabte 18 de novembre se celebrarà al Parc del Parc Taulí la 2a edició de la Gimcana del prematur de les 10h a les 13h.

L’equip de la Unitat de Neonatologia del Parc Taulí ha tornat a organitzar aquesta activitat familiar on hi haurà diverses proves distribuïdes pel parc. Per acabar hi haurà l’actuació infantil a càrrec de Jaume Barri i una xocolatada per a tothom.

Foto família i equip assistencial

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Preferències de privacitat

Quan visites el nostre lloc web, el teu navegador pot emmagatzemar informació de serveis específics, normalment en forma de cookies. Aquí pots canviar les teves preferències de privacitat. Cal tenir en compte que el bloqueig d’alguns tipus de cookies pot afectar la teva experiència al nostre lloc web i als serveis que oferim.

Activar / desactivar el codi de seguiment de Google Analytics
Activar / desactivar Google Fonts
Activar / desactivar Google Maps
Activar / desactivar el vídeos incrustats
Aquest lloc web utilitza cookies, principalment de serveis de tercers. Pots editar les teves preferències de privacitat i/o acceptar l'ús de les cookies.