Premi Avedis Donabedian

El Parc Taulí guanya, per segon any consecutiu, el Premi Avedis Donabedian a la qualitat en Atenció Primària

El Parc Taulí guanya, per segon any consecutiu, el Premi Avedis Donabedian a la qualitat en Atenció Primària 1080 736 Actualitat Parc Taulí

L’Atenció Primària del Parc Taulí ha estat distingida amb el Premi al Projecte de major qualitat en Atenció Primària de la Fundació Avedis Donabedian pel projecte NAT (Teràpies d’Activitat a la Natura), sobre l’efecte dels banys de bosc en la salut emocional de persones amb símptomes subclínics d’ansietat i depressió.

El lliurament del premi va tenir lloc ahir al vespre a l’Auditori Axa de Barcelona. Una representació de l’equip de l’Atenció Primària del CAP Can Rull, acompanyats de la directora general del Parc Taulí, Anna Aran, hi van assistir.

Aquest projecte sobre l’efecte dels banys de bosc, es va fer amb un grup de persones de 18 a 75 anys amb simptomatologia lleu d’ansietat i/o depressió.  Es van fer sessions guiades de banys de bosc al parc natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac amb meditacions guiades i caminades en silenci amb consciència plena (mindful walking) entre els arbres en una ruta circular de 4km i 2 hores de durada, sense gaire desnivell.

Els resultats preliminars d’aquest estudi van mostrar un impacte immediat del bany bosc amb una reducció de l’estrès, l’ansietat i l’afectivitat negativa i un augment de la plena consciència dels pensaments, emocions i sensacions corporals; així com l’experimentació d’emocions agradables (alegria, orgull, entusiasme, energia…) i augment de la interacció amb les altres persones i percepció dels reptes de la vida d’una manera adaptativa.

El projecte es va fer conjuntament amb el Grup d’Investigació en Estrès i Salut (GIES) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), conjuntament amb tècnics del parc natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac.

Per segon any consecutiu, l’Atenció Primària del Parc Taulí rep el Premi al Projecte de major qualitat en Atenció Primària pels seus projectes destinats a millorar el benestar emocional dels pacients. En l’anterior convocatòria es va premiar un projecte sobre la solitud dels pacients.

Els Premis Avedis Donabedian a la Qualitat reconeixen aquelles institucions amb un pla de qualitat com a camí cap a l’excel·lència i que demostren els resultats aconseguits en termes de millora de l’assistència i la satisfacció de les persones usuàries.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Preferències de privacitat

Quan visites el nostre lloc web, el teu navegador pot emmagatzemar informació de serveis específics, normalment en forma de cookies. Aquí pots canviar les teves preferències de privacitat. Cal tenir en compte que el bloqueig d’alguns tipus de cookies pot afectar la teva experiència al nostre lloc web i als serveis que oferim.

Activar / desactivar el codi de seguiment de Google Analytics
Activar / desactivar Google Fonts
Activar / desactivar Google Maps
Activar / desactivar el vídeos incrustats
Aquest lloc web utilitza cookies, principalment de serveis de tercers. Pots editar les teves preferències de privacitat i/o acceptar l'ús de les cookies.