Nova Unitat de Curta Estada d’Urgències al Parc Taulí

Nova Unitat de Curta Estada d’Urgències al Parc Taulí 1080 720 Actualitat Parc Taulí

El Parc Taulí ha finalitzat la primera fase de les obres de les noves urgències amb la nova Unitat de Curta Estada d’Urgències (UCEU).

La UCEU té una superfície de 1775m2, distribuïts en 20 habitacions -10 dobles i 10 individuals- equipades amb lavabos i dutxes individuals i una sala d’observació amb 16 llits, que ja estan en funcionament. El cap d’Infraestructures, Jonathan Ortiz, destaca  que és ha estat una obra “molt ambiciosa” i que aporta “molt valor” al Parc Taulí.

La Unitat de Curta Estada a Urgències entrarà en funcionament el pròxim dimarts 28 de maig i serà un espai de transició on els pacients atesos tindran una estada màxima de 72 hores. “És a dir, pacients amb proves o cirurgies programades. És la primera vegada que al Parc Taulí tenim habitacions individuals que serviran per allotjar pacients amb motius clínics d’aïllament o d’atenció final de vida, per garantir un espai tranquil per al pacient i els familiars”, explica el director del Servei d’Urgències, Emili Gené.

La UCEU és un espai molt ample i amb molta llum natural, gràcies als tres patis interiors. “Les qualitats d’aquest espai més humanitzat és una mostra més que des del Parc Taulí posem el pacient al centre, garantint una assistència de qualitat per al pacient i millorant l’entorn de treball dels professionals”, explica el cap d’àrea de l’equip d’Infermeria d’Urgències, Israel Montoya.

Amb aquest nou espai es finalitza la primera fase de les obres de les noves Urgències del Parc Taulí, que ara mateix sumen 2000m2 més. La inversió de les obres de la Unitat de Curta Estada a Urgències ha estat de 4.6M€, finançades amb els fons Europeus REACT.

En aquesta primera fase de les obres, també s’ha ampliat el servei d’Urgències amb una sala d’observació amb 16 boxs, en un entorn tranquil i confortable d’uns 234m2, que van entrar en funcionament el passat mes de març.

Ara, s’obrirà el procés d’adjudicació de les obres de la següent fase, que consistirà en la reforma dels espais actuals d’urgències d’adults i pediàtriques. Es preveu que comencin a finals d’any i tindran una durada de dos anys i mig.

Les obres d’Urgències formen part d’un projecte ambiciós de transformació de l’hospital per part del Consorci i Corporació Sanitària Parc Taulí i del Departament de Salut.

El Parc Taulí està immers en un ambiciós projecte per ampliar les instal·lacions que va començar amb l’Edifici Ripoll (de 196 llits). Les darreres actuacions han estat la nova sala d’endoscòpies; les noves consultes externes de pediatria a l’edifici Santa Fe, l’ampliació i la reforma de la Unitat de Cures Intensives (48 llits), el nou bloc quirúrgic (8 quiròfans d’alta complexitat), el quiròfan de Cirurgia Major Ambulatòria i la primera fase d’ampliació de les Urgències (una nova zona d’observació).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Preferències de privacitat

Quan visites el nostre lloc web, el teu navegador pot emmagatzemar informació de serveis específics, normalment en forma de cookies. Aquí pots canviar les teves preferències de privacitat. Cal tenir en compte que el bloqueig d’alguns tipus de cookies pot afectar la teva experiència al nostre lloc web i als serveis que oferim.

Activar / desactivar el codi de seguiment de Google Analytics
Activar / desactivar Google Fonts
Activar / desactivar Google Maps
Activar / desactivar el vídeos incrustats
Aquest lloc web utilitza cookies, principalment de serveis de tercers. Pots editar les teves preferències de privacitat i/o acceptar l'ús de les cookies.