De professionals d’arreu: “Les mecàniques”

1024 768 Eva A. Sánchez Martos

Entre els professionals que es van incorporà a la nostra unitat estaven: els cuidadors dels pacients amb necessitats especials ingressats en la 4a planta de l’hotel, els bombers de la Generalitat, els informàtics, el personal de farmàcia, els administratius de la recepció, el personal de seguretat, el personal de cuina i dietètica, el personal de bugaderia, el personal de Oximesa, el personal d’ambulància, el personal de guàrdia de l’Hotel Verdi, tots aquells que van donar suport des de l’ombra i “les mecàniques” que van ser assignades al nostre Hotel Medicalitzat.

En qualsevol hospital o centre que visiteu veureu que el personal que neteja els espais se’ls anomena personal de neteja. En el nostre hospital es diuen “mecàniques”. Molts de vosaltres sabreu perquè però jo ho vull fer palès a tots. Sembla ser que fa anys el sou del personal de neteja estava en una escala salarial molt baixa i algú va aconseguir que tinguessin un sou més digne equiparant les seves funcions a l’escala salarial dels mecànics. Tota l’historia la desconec perquè jo sempre les he conegudes com a “les mecàniques”.

 

He de dir que la seva feina és fonamental perquè professionals i pacients puguem tractar la malaltia  amb seguretat. Aquest dies ho hem vist amb més claredat. Son professionals molt ben formats en controlar infeccions i això té un valor incalculable en èpoques de pandèmia com la que estem vivim. Dir que son netejadores/s és reduí el seu bagatge professional perquè les equipara al professional que neteja un altre espai sense tants riscos.

 

 

Amb tota aquesta professionalitat van actuar en tot moment en el Hotel Medicalitzat les nostre companyes: Cristina, Asun, Silvia i Manoli amb el suport de Joaquín, Alex i Guilen de l’empresa Everest i puntualment de Soledad, Adelina, Maite i Eva en aquells dies de 37 altes i 40 ingressos.

Va arribar el dia en que els pacients van marxar i els professionals sanitaris també però elles es van quedar recollint i convertint el Hotel Medicalitzat de nou en Hotel Verdi net i segur per tots aquest que vulguin passar uns dies en les seves habitacions.

Si la gent continua sense prendre les mesures bàsiques de rentat de mans, dur mascareta i mantindre les distancies ens tornarem a veure aviat.

 

La mascareta, obligatòria a l'aire lliure i en espais oberts al públic

Fins molt aviat

Eva A. Sánchez Martos

Graduada en Infermeria per la UAB. Tinc un Màster en Cardiologia i un altre en Cirurgia Vascular per la UB. M'he format com a investigadora en l' I.I..S. I.Carlos III i he liderat molts projectes de recerca com l'estudi EMIRTHAD sobre l’incompliment terapèutic. Porto trenta anys millorant com a infermera. Fa vint anys que vaig ajudar al naixement de la Hospitalització a Domicili al Parc Taulí.

Totes les entrades de: Eva A. Sánchez Martos
2 comentaris
 • Jamie

  Hi Eva,

  It’s great to see these people get the credit they deserve. Nice to hear about some computer scientists helping too! 🙂

  What you guys do is amazing.

  Take care
  Jamie

Deixar una resposta

El teu compte de correu no es publicarà.