El Parc Taulí elimina l’ús del gasoil dels seus edificis i potencia el vehicle elèctric

La institució acabarà l’any sense instal·lacions que requereixin l’ús de gasoil per a la producció de climatització o aigua calenta sanitària. El parc de vehicles d’atenció hospitalària a domicili compta actualment amb 12 unitats elèctriques i s’espera arribar al 100% de vehicles elèctrics durant el 2020.

L’eliminació de l’ús de gasoil a les seves instal·lacions és un dels principals objectius ambientals del Parc Taulí. Amb la substitució de les calderes de producció d’aigua calenta sanitària de l’edifici Taulí, actualment de gasoil per calderes de gas natural, cap edifici del recinte hospitalari requerirà gasoil per produir climatització o aigua calenta sanitària. D’aquesta manera, l’ús del gasoil quedarà reduït a la producció d’energia mitjançant grups electrògens, en cas de produir-se afectacions de subministrament energètic a les instal·lacions sanitàries.

Aposta pel vehicle elèctric i les bicicletes

D’altra banda, el Parc Taulí es troba en plena renovació del seu parc de vehicles, destinats principalment a l’atenció hospitalària a domicili. Actualment la institució compta amb 12 vehicles elèctrics i s’espera arribar a una flota 100% elèctrica durant el proper 2020. Així mateix, s’ha posat a disposició dels seus professionals dues bicicletes elèctriques per realitzar desplaçaments urbans de caràcter professional.

Per a la reducció d’emissions vinculades als desplaçaments de professionals i usuaris al Parc Taulí, s’està portant a terme un estudi de mobilitat amb l’objectiu d’ambientalitzar aquests desplaçaments, fomentat l’ús del transport públic, el cotxe compartit o la bicicleta. Actualment els professionals ja compten amb dos espais vigilats per estacionar les bicicletes i patinets elèctrics, amb capacitat per a 120 usuaris.