Mercat solidari per recaptar fons per a la recerca de la discapacitat intel·lectual al Parc Taulí

El Grup d’Investigació Genètica de la Corporació Sanitària Parc Taulí organitza el proper dissabte, 22 de novembre, la segona edició del Mercat Solidari per a la recerca de la Discapacitat Intel·lectual. L’objectiu principal d’aquesta inciativa és la recaptació de fons pel projecte d’investigació que duen a terme des de l’any 2009: “Estudi de la discapacitat intel·lectual i trastorns psiquiàtrics en una població adulta”.

L’equip de professionals clínics i de laboratori, liderat per la Dra. Guitart, treballa des de fa 18 anys en l’estudi de la discapacitat intel·lectual d’origen genètic. L’objectiu principal és establir l’origen genètic de la discapacitat intel·lectual i trastorn psiquiàtric, i alhora identificar els nous gens responsables d’aquesta patologia dual. Els resultats d’aquest estudi permetran oferir un consell genètic a la família i dirigir els tractaments.

El mercat s’ubicarà a la plaça Dr. Robert de Sabadell, el dissabte 22 de novembre, de 10 h a 21 h

La discapacitat intel·lectual és un problema de molt alta prevalença, un 3% de la població n’és afectatda. Això significa una de cada 10 famílies. De totes les discapacitats, la intel·lectual és la que té conseqüències més greus per les persones afectades, familiars i per la societat, des d’un punt de vista humà, emocional i econòmic.

Recentment s’ha creat un equip de treball europeu per l’estudi de variants genètiques en adults associades a discapacitat intel·lectual i trastorns psiquiàtrics. Aquest equip de treball estar format pel grup d’investigació genètica del a Corporació Sanitària Parc Taulí, el Servei Especialitzat de Salut Mental del Parc Hospitalari Martí i Julià (Girona), el Centre d’Investigació de la Discapacitat Intel·lectual i Desenvolupament de la London’s Global University (Regne Unit) i el Laboratoi de Neuro- i Psicopsicologia de la K.U. Medical School de Leuven (Bèlgica).

Es vendran tota mena d’objectes donats pels professionals del Parc Taulí i d'altres entitats

Actualment, la Corporació Sanitària Parc Taulí no disposa de pressupost per finalitzar la part experimental de l’estudi, degut a la denegació de tots els projectes sol·licitats en els darrers anys. Tenint en compte la situació econòmica amb noves reduccions en la inversió pública per la investigació, els membres del grup de Genètica van organitzar l’any 2013 la primera edició del Mercat Solidari.

Enguany, el grup de Genètica del Parc Taulí encara precisa finançament i continua sense recursos públics. Per aquest motiu s’organitza una segona edició del Mercat Solidari.