Els estudiants de Medicina del Parc Taulí inicien el curs acadèmic estrenant els nous espais de la Unitat Docent de la UAB

Imatges d'alguns professors de la Unitat Docent del Parc Taulí

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha finançat les obres d’ampliació i millora dels espais docents, amb un pressupost d’1,2 milions d’euros. La Unitat Docent del Parc Taulí ha duplicat l’espai de les seves instal·lacions, que actualment ocupen prop de 2.000 metres quadrats.

Els estudiants de la Unitat Docent del Parc Taulí de la Facultat de Medicina de la UAB inicien avui el curs acadèmic estrenant nous espais, després de les obres d’ampliació que s’han portat a terme i que han duplicat l’espai de les seves instal·lacions. La nova Unitat Docent actualment ocupa prop de 2.000 metres quadrats distribuïts entre els edificis Victòria Eugènia (a on fins ara es concentraven tots els espais) i el VII Centenari (l’edifici habilitat per a l’ampliació). Les obres han tingut un cost d’1,2 milions d’euros finançats per la UAB.

Els estudiants disposaran de quatre aules magnes, quatre aules seminari, una sala de graus, una aula de simulació bàsica i dos laboratoris

La Unitat Docent del Parc Taulí acull aquest curs 225 alumnes de 3er a 6è curs de Medicina. Els estudiants disposaran de quatre aules magnes, quatre aules seminari, una sala de graus, una aula de simulació bàsica i dos laboratoris. A més a més, els alumnes també tenen a la seva disposició altres equipaments del Parc Taulí, com els del Centre d'Educació Mèdica Basada en Simulació, entre d’altres.

El professorat de la Unitat, que ja ha visitat els espais i ha mostrat la seva satisfacció per les noves instal·lacions, està format per uns 90 docents, dels quals 85 són facultatius de totes les especialitats del Parc Taulí i 5 professors de l’esfera UAB. El coordinador de la Unitat Docent, el doctor Salvador Navarro, ha destacat que “amb aquesta ampliació es guanyen espais més agradables per treballar i es millora el confort dels alumnes i del professorat”. Les noves instal·lacions destaquen per la lluminositat i amplitud de les aules, dotades amb un complet equipament tecnològic. L’edifici Victòria Eugènia acull els espais administratius i els laboratoris, i el VII Centenari les aules i els seminaris -que ocupen una planta sencera d’aquest edifici-.

Excel·lents resultats dels estudiants de la Unitat Docent del Parc Taulí


El Parc Taulí és Unitat Docent de la Facultat de Medicina de la UAB des del curs 2008-2009, per tant ja s’han llicenciat cinc promocions d’estudiants de Medicina. És de destacar que totes les promocions d’estudiants del Parc Taulí han obtingut un resultats excel·lents en les convocatòries MIR.
Un dels darrers exemples d’aquest fet són els resultats de la darrera convocatòria MIR, en la què es presentaven a examen un total d’11.681 alumnes de totes les facultats de Medicina de l’estat espanyol que optaven a 6.098 places d’hospitals públics. Del Parc Taulí s’hi van presentar 39 alumnes, dels quals 37 van aconseguir plaça. D’aquests, 15 van quedar entre els 1.000 primers, d’entre els quals tres van quedar entre els 100 primers, en concret en els llocs 53, 76, i 86.


La del Parc Taulí és una de les quatre Unitats Docents de què disposa la Facultat de Medicina de la UAB, juntament amb les dels hospitals Sant Pau, Vall d’Hebron i Germans Trias i Pujol, i en les quals els alumnes cursen els estudis de Medicina de 3r a 6è curs. El 1r i el 2n curs sempre s’imparteixen als espais propis ubicats a la UAB.
 

Una de les noves aules ubicades a l'edifici VII Centenari

Alguns professors visitant els nous espais