El Parc Taulí ha lliurat avui les Beques Taulí 2018 amb 25 projectes guardonats i una dotació global de 130.000 euros

L’acte de lliurament de les Beques Taulí ha comptat amb la presència de la doctora Anna Veiga que han impartit una conferència magistral sobre cèl·lules mare.

L’Auditori Taulí ha acollit avui l’acte de lliurament de les Beques Taulí, que anualment atorga la Fundació Parc Taulí (FPT), amb la finalitat de promoure el desenvolupament de projectes de recerca dels professionals de la Corporació Sanitària Parc Taulí. L’acte, promogut per L’Institut d’Investigació i Innovació Parc Taulí (I3PT), és un dels esdeveniments més emblemàtics amb la finalitat de promoure el desenvolupament de projectes de recerca dels professionals de la Corporació Sanitària Parc Taulí. La dotació acumulada de les Beques Taulí des de la seva creació és de més d’1,8 milions d’euros. Aquests fons estan generats per la recerca i la innovació desenvolupada pels propis professionals de la institució.

En el decurs de l’acte, la directora del Banc de Línies Cel·lulars del Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona (CMR[B]), la doctora Anna Veiga que ha impartit una conferència magistral sobre la potencialitat de les cèl·lules mare.

Aquesta convocatòria, a la qual han optat 74 projectes, té una dotació de 70.000€ que es destinaran a donar ajuts per incentivar la iniciació de la recerca i potenciar la recerca de grups de l'I3PT. Alhora també s’han atorgat 2 beques per a la iniciació en recerca dels estudiants de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), de la qual el Parc Taulí n’és Unitat Docent.

A més també s’han lliurat els ajuts de la Convocatòria 2019, Intensifica’t al Taulí, convocatòria cofinançada amb una dotació de 60.000€ amb fons de recerca de l’Institut i de la Fundació Banc Sabadell, que té com a objectiu permetre que professional de l’Institut dediquin una part de la jornada assistencial a la recerca en favor de la millora assistencial i amb uns objectius clars de creixement.

En la presentació de l’acte, el president de l’FPT, Francesc Gòdia ha destacat que “l’assistència, la recerca i la docència són els tres pilars bàsics de la institució amb el suport de la ciutat i el Ajuntament, la UAB i altres institucions catalanes i amb la societat que cada vegada s’implica més en els projectes”.

El delegat de la rectora per a les Relacions amb les Institucions Sanitàries, Manuel Armengol, ha volgut transmetre “la voluntat per part de la UAB de continuar treballant amb el Parc Taulí” i ha destacat les dues efemèrides que s’han celebrat enguany: el 10è aniversari de la Unitat Docent del Parc Taulí i del 50è aniversari de la UAB.

El director de Recerca i Innovació del Parc Taulí, Lluís Blanch, ha fet balanç d’aquests 20 anys de les Beques Taulí i ha presentat el resultats d’R+D+I del darrer any. Blanch ha destacat que els fons destinats a aquests premis estan generats per la investigació i innovació desenvolupada pels propis professionals de la institució.

Per la seva banda, el cap de l’Àrea d’Operacions i Relacions Institucionals de la Direcció General de Recerca, Jaume Reventós, ha assenyalat que “el progrés de la societat del segle XXI és el coneixement i no podem parlar de medicina puntera sense fer recerca”. El regidor de Salut de l’Ajuntament de Sabadell, Ramon Vidal, ha manifestat que des de l’administració “hem d’afavorir la tasca dels investigadors. Estem compromesos i engrescats i ens sentim orgullosos de la vostra feina”, ha conclós Vidal.

L’acte de clausura ha anat a càrrec del president del Parc Taulí, Modesto Custodio, qui ha reiterat “el compromís per l’excel·lència de tots els que formen part de la institució”.

Projectes guanyadors de les Beques Taulí 2018


Dotació global de les Beques Taulí i Convocatòria Intensifica’t al Taulí: 130.000 euros

Beques Taulí 2018

Dotació: 70.000 euros

Aquesta convocatòria de les Beques Taulí, a la qual opten 74 projectes, té una dotació econòmica de 70.000 eros, que es destinaran a incentivar la recerca i potenciar els grups de recerca acreditats de l’I3PT.

Al mateix temps, amb la convocatòria d’ajuts per a estudiants de medicina de la UAB es pretén estimular la participació dels estudiants en projectes de recerca desenvolupats per investigadors de l’I3PT. A la Convocatòria de les Beques Taulí pot optar qualsevol professional en plantilla o contracte en algun dels centres que integren el CCSPT.

En l’edició d’enguany han estat seleccionats 19 projectes dels 74 presentats:

20a Convocatòria de les Beques Taulí de Recerca i d’Innovació: S’han seleccionat 17 projectes de 72 sol·licituds presentades. Enllaç als projectes seleccionats
Per categories:

Ajuts per a la recerca de grups acreditats de l’I3PT.

Submodalitats:

1.1. Grups consolidats i grups en fase de consolidació: 9 atorgats de 46 presentats

1.2. Grups emergents i grups associats: 6 atorgats de 21 presentats

Ajuts per a projectes d’innovació: 2 atorgats de 5 presentats

9a Convocatòria d’Ajuts d’Incentivació a la Recerca per a Estudiants de Medicina de la Unitat Docent Parc Taulí. S’han presentat 2 sol·licituds i s’han concedit les 2 beques de 500 euros cadascuna. Enllaç als projectes seleccionats

Intensifica’t al Taulí. Convocatòria 2019

La Fundació Banco Sabadell i l’Institut d’Investigació i Innovació Parc Taulí impulsen la convocatòria del programa ‘Intensifica’t al Taulí’ adreçada a professionals assistencials del Parc Taulí que lideren algun projecte d’investigació. Es tracta d’ajuts que fan possible que aquest investigadors puguin ser contractats externament durant un període de 12 mesos per poder dedicar-se a la recerca d’una manera més intensiva i impulsar els seus projectes.

Dotació: 60.000 euros. S’han presentat 16 sol·licituds i s’han concedit 6 ajuts. Enllaç als ajuts concedits