El Parc Taulí, designat com a unitat d’expertesa clínica (UEC) en malalties minoritàries neuromusculars en l’àmbit de Catalunya

El Parc Taulí, designat com a unitat d’expertesa clínica (UEC) en malalties minoritàries neuromusculars en l’àmbit de Catalunya 1024 683 Actualitat Parc Taulí

El Servei Català de la Salut ha notificat fa pocs dies al Parc Taulí, i a altres cinc centres catalans, la seva designació com a unitats d’expertesa clínica (UEC) en malalties minoritàries neuromusculars en l’àmbit de Catalunya. Concretament, es tracta dels centres següents: Hospital Sant Joan de Déu, Hospital Universitari Vall d’Hebron, Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, Hospital Universitari de Bellvitge, Hospital Germans Trias i Pujol amb Institut Guttmann i Hospital Parc Taulí de Sabadell.

En aquest marc, aquests centres seran unitats d’expertesa per a les àrees de les malalties musculars, malalties del nervi perifèric, defectes de la unió neuromuscular, malalties de la neurona motora i altres malalties neuromusculars.

La designació de les Unitats d’Expertesa Clínica es basa, entre d’altres, en l’avaluació dels coneixements i experiència dels centres (per volum d’activitat assistencial, publicacions científiques, professionals experts, activitats de formació…) i per l’existència d’un equip multidisciplinari per fer front a les necessitats clíniques, diagnòstiques, terapèutiques, de rehabilitació i/o pal·liatives de les persones afectades per una malaltia minoritària.

El 2017 el Parc Taulí també va ser designat com una de les tres unitats d’expertesa clínica que configuren la que va ser la primera xarxa d’atenció a les malalties minoritàries a Catalunya, dedicada a l’atenció a les malalties cognitivoconductuals de base genètica en l’edat pediàtrica, juntament amb l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona i a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron.

Enllaços d’interès:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Preferències de privacitat

Quan visites el nostre lloc web, el teu navegador pot emmagatzemar informació de serveis específics, normalment en forma de cookies. Aquí pots canviar les teves preferències de privacitat. Cal tenir en compte que el bloqueig d’alguns tipus de cookies pot afectar la teva experiència al nostre lloc web i als serveis que oferim.

Activar / desactivar el codi de seguiment de Google Analytics
Activar / desactivar Google Fonts
Activar / desactivar Google Maps
Activar / desactivar el vídeos incrustats
Aquest lloc web utilitza cookies, principalment de serveis de tercers. Pots editar les teves preferències de privacitat i/o acceptar l'ús de les cookies.