UEC Malalties Minoritàries

El Parc Taulí designat Unitat d’Expertesa Clínica en malalties minoritàries endocrines

El Parc Taulí designat Unitat d’Expertesa Clínica en malalties minoritàries endocrines 1080 810 Actualitat Parc Taulí

El Parc Taulí ha estat designat, recentment, com a unitat d’expertesa clínica (UEC) en malalties minoritàries endocrines en edat adulta i pediàtrica, concretament en les àrees de Síndromes de creixement i Obesitat Genètica (edat pediàtrica i adulta) i en Trastorns de l’homeòstasi de calci i fosfat (edat adulta).

D’aquesta manera, el Parc Taulí serà un dels hospitals que formarà part d’aquesta nova Xarxa d’Unitat d’Expertesa Clínica (XUEC) en malalties minoritàries endocrines que disposarà aquest any Catalunya i que va anunciar el Departament de Salut el passat mes de febrer.

Els dos coordinadors de la UEC de malalties minoritàries endocrines, la Dra. Raquel Corripio, edat pediàtrica, i el Dr. Ismael Capel, edat adulta, han valorat molt positivament aquesta designació que reconeix la feina feta durant aquests anys per un equip multidisciplinari molt ben coordinat per garantir una bona transició dels pacients de l’edat pediàtrica a l’edat adulta.

La Dra. Corripio ha destacat que “aquesta coordinació és imprescindible perquè el 85% de les malalties es detecten en l’edat pediàtrica. Oferir aquesta atenció personalitzada, amb un equip assistencial mixt, pediatria i adults, no només garanteix una correcta transició; sinó que aporta seguretat i tranquil·litat als pacients i al seu entorn. I, això, al Parc Taulí ho oferim”.

En referència a les Síndromes de Creixement i Obesitat Genètica, el Parc Taulí fa més de 15 anys que atén pacients amb malalties com la síndrome de Prader Willy o altres obesitats de causa genètica, així com els trastorns de creixement amb base genètica. “Tenim un equip amb una gran experiència assistencial i que ha participat en diferents assajos i grups de recerca”, ha apuntat la Dra. Corripio.

Sobre els Trastorns de l’homeòstasi de calci i fosfat, el Dr. Capel ha apuntat que “són un conjunt de patologies molt heterogeni, on la més prevalent és l’hipoparatiroïdisme”.

Tant la Dra. Corripio com el Dr. Capel han destacat la importància del treball conjunt entre els professionals de la UEC amb els professionals assistencials de referència d’aquests pacients en els hospitals comarcals. “Els controls rutinaris els poden continuar fent amb els seus professionals de  proximitat i confiança. Des del Parc Taulí, ens coordinem amb ells i fem el seguiment dels pacients. D’aquesta manera, volem evitar desplaçaments innecessaris que puguin perjudicar la seva qualitat de vida”, ha explicat el Dr. Capel.

Amb aquesta nova designació, el Parc Taulí ja forma part d’un total de cinc XUEC, després que els anys anteriors també va rebre les acreditacions en malalties respiratòries, en edat adulta i pediàtrica; cognitivoconductuals de base genètica, en l’edat adulta i pediàtrica; en malalties minoritàries neuromusculars, en adults; i en malalties minoritàries immunitàries: àrea de malalties autoimmunes sistemàtiques, tant per a adults com per a la població pediàtrica.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Preferències de privacitat

Quan visites el nostre lloc web, el teu navegador pot emmagatzemar informació de serveis específics, normalment en forma de cookies. Aquí pots canviar les teves preferències de privacitat. Cal tenir en compte que el bloqueig d’alguns tipus de cookies pot afectar la teva experiència al nostre lloc web i als serveis que oferim.

Activar / desactivar el codi de seguiment de Google Analytics
Activar / desactivar Google Fonts
Activar / desactivar Google Maps
Activar / desactivar el vídeos incrustats
Aquest lloc web utilitza cookies, principalment de serveis de tercers. Pots editar les teves preferències de privacitat i/o acceptar l'ús de les cookies.