El director de l’I3PT, Lluís Blanch, coordinarà el ‘hub’ d’Innovació del Sistema Nacional de Salud, format per 18 hospitals de l’Estat

El director de l’I3PT, Lluís Blanch, coordinarà el ‘hub’ d’Innovació del Sistema Nacional de Salud, format per 18 hospitals de l’Estat 1024 837 Actualitat Parc Taulí

La Plataforma de dinamització i innovació de les capacitats industrials del SNS i la seva transferència efectiva al sector productiu treballarà perquè la innovació d’alta qualitat arribi al teixit empresarial i al mercat nacional i internacional. El ministeri de Ciència i Innovació ha concedit al ‘hub’ hospitalari un pressupost de gairebé 900.000 euros per dur a terme la seva tasca.

El director de l’Institut de Recerca i Innovació Parc Taulí (I3PT), el doctor Lluís Blanch, coordinarà la Plataforma de dinamització i innovació de les capacitats industrials del Sistema Nacional de Salud (SNS) i la seva transferència efectiva al sector productiu, donant suport a la I+D+i en Biomedicina i Ciències de la Salut. Aquest hub innovador està format per 18 hospitals (1) de referència a l’Estat estarà coordinat pel doctor Blanch des de Sabadell, de gener del 2021 fins al desembre del 2023.

L’objectiu de la plataforma és el de dinamitzar de forma efectiva la capacitat industrial generada des del SNS i la transferència real dels resultats de la recerca al teixit productiu, assegurant així l’excel·lència científico-tècnica, l’equitat i l’eficiència en l’ús dels recursos disponibles. “Des de la plataforma, treballarem de manera àgil per incrementar la recerca i la investigació aplicable i perquè la seva transferència vers les empreses, el mercat nacional i l’internacional, sigui una realitat. Aquesta comunicació bidireccional serà molt bona tant per a la sanitat pública com per als actors privats, però sobretot ho serà perquè comportarà agilitat de resposta a les necessitats dels pacients”, explica el doctor Blanch.

Per ser un dels membres de la plataforma de recerca i innovació estatal, l’I3PT ha obtingut un finançament de 394.350 euros i, d’altra banda, disposa d’un pressupost de 890.000 euros per portar a terme la coordinació de la mateixa. La resolució dels ajuts concedits pel ministeri de Ciència i Innovació del govern central va ser publicada fa uns dies per l’Instituto de Salud Carlos III (ISCIII).

A més, l’I3PT, com a node participant de la plataforma, oferirà els seus serveis als professionals d’altres centres hospitalaris a nivell català com el Consorci Sanitari Integral, el Consorci Sanitari Terrassa, la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers, el Consorci Sanitari d’Alt Penedès-Garraf i la Mútua Terrassa. Aquests hospitals formen part de la xarxa XISCAT (Xarxa d’Innovació catalana nascuda des de la necessitat i l’interès de compartir bones pràctiques i experiències en la gestió de la innovació) i estan situats fora de l’entorn metropolità de Barcelona, àrea on es concentra la major part del teixit industrial de Catalunya i es genera una gran part del PIB català en salut. Des de XISCAT han sorgit moltes sinèrgies entre els diferents actors de l’entorn, facilitant múltiples col·laboracions públic-privades que han convertit el Parc Taulí en un centre referent en innovació.

L’Institut d’Investigació i Innovació Parc Taulí (I3PT)

L’I3PT va ser un dels primers centres d’investigació d’Espanya associat a un hospital que va crear una unitat d’innovació, i també un dels pioners en implementar un sistema de qualitat de la recerca i la innovació (UNE 166002). Durant aquests anys, l’I3PT ha estat membre important i actiu de la Plataforma de Innovación Española en Tecnologías Médicas y Sanitarias (ITEMAS), contribuint al seu desenvolupament i creixement des de la seva creació, el 2010.

Gràcies a l’experiència adquirida durant tots aquests anys, l’I3PT ha evolucionat i avançat en el seu model d’innovació, adaptant-lo a les necessitat dels pacients, els seus professionals, les administracions i als recursos disponibles, amb la finalitat d’oferir cada vegada més excel·lència i eficiència. En aquest sentit, el seu model de millora contínua aposta per un acompanyament complert dels seus professionals, una atenció a les necessitats dels pacients i un alineació plena entre l’Institut i l’hospital en totes les fases del procés d’innovació, des de la captació de la idea fins a la transferència al mercat o la seva implementació interna.

Des de l’àmbit de la Salut es pot contribuir abastament al creixement del sector industrial del país, alhora que la Plataforma dinamització i innovació de les capacitats industrials del SNS i la seva transferència efectiva al sector productiu és un instrument clau per ajudar a implementar de manera àgil i real aquest propòsit.

1

Hospitals que conformen el hub

Instituto de Investigación Hospital 12 de Octubre, Instituto de Investigación Sanitaria Biondonostia, Idiap Jordi Gol, Institut d’Investigació i Innovació Parc Taulí, Instituto de Biomedicina de Sevilla, Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge, Instituto de Investigación Hospital Universitario La Paz, Vall d’Hebrón Institut de Recerca, Instituto Aragonés de Ciencias de la Salud, Instituto Ramón y Cajal de Investigación Sanitaria, Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, Fisabio Salud Pública, Instituto de Investigación Marqués de Valdecilla, Instituto Maimonides de Investigación Biomédica de Córdoba, Instituto de Investigación Sanitaria Gregorio Marañón, Instituto de Investigación Sanitaria de Santiago de Compostela, Instituto de Investigación Sanitaria Hospital la Fe i Institut d’Investigacions Biomèdiques Agustí Pi i Sunyer.

Nota de premsa

Format PDF

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Preferències de privacitat

Quan visites el nostre lloc web, el teu navegador pot emmagatzemar informació de serveis específics, normalment en forma de cookies. Aquí pots canviar les teves preferències de privacitat. Cal tenir en compte que el bloqueig d’alguns tipus de cookies pot afectar la teva experiència al nostre lloc web i als serveis que oferim.

Activar / desactivar el codi de seguiment de Google Analytics
Activar / desactivar Google Fonts
Activar / desactivar Google Maps
Activar / desactivar el vídeos incrustats
Aquest lloc web utilitza cookies, principalment de serveis de tercers. Pots editar les teves preferències de privacitat i/o acceptar l'ús de les cookies.