El director de Salut Mental, Diego J. Palao, ha participat en la presentació de l’experiència immersiva de Salut per donar a conèixer el telèfon d’atenció a la conducta suïcida

El director de Salut Mental, Diego J. Palao, ha participat en la presentació de l’experiència immersiva de Salut per donar a conèixer el telèfon d’atenció a la conducta suïcida 1080 720 Actualitat Parc Taulí

En el marc dels actes previstos per al 10 de setembre, Dia Mundial per a la Prevenció del Suïcidi, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, acompanyat del coordinador del PLAPRESC i director de Salut Mental del Parc Taulí, Diego Palao, i la presidenta i fundadora de Després del Suïcidi – Associació de Supervivents, Cecília Borràs, ha presentat una experiència immersiva per donar a conèixer el telèfon ‘061, una veu contra el suïcidi’.

La instal·lació, situada al passeig marítim de Badalona, convida a descobrir històries relacionades amb la ideació suïcida a través dels testimonis de supervivents, familiars, entitats de suport i professionals sanitaris experts en salut mental i, en concret, en l’atenció a la conducta suïcida. Unes frases dibuixades a terra guien els vianants cap a una estructura amb forma de cub que consta de 62 telèfons que representen els 62 intents de suïcidi que es produeixen a Catalunya cada setmana. Aquesta acció vol fer visible i desestigmatitzar el suïcidi, posar-lo en primer terme, sense eufemismes, i directament a peu de carrer per tot Catalunya. La instal·lació anirà recorrent punts concrets de la geografia catalana que s’aniran anunciant properament.

El conseller Argimon ha destacat que una voluntat del Departament és “donar a conèixer la realitat del suïcidi i tot el que comporta”. En aquest sentit, ha remarcat la importància de treballar amb professionals especialitzats i associacions de supervivents i familiars, “ja que es tracta d’un repte comú que hem d’afrontar conjuntament”. El Dr. Palao ha celebrat que “una de les accions del PLAPRESC és ja una realitat, el 061, un telèfon de prevenció del suïcidi amb professionals especialitzats en salut mental”. Per la seva banda, Cecília Borràs ha fet una crida, des de la unitat de les entitats catalanes de supervivents, a “construir esperança a través de les accions”.

Tota la informació: Nota de premsa del Departament de Salut

3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Preferències de privacitat

Quan visites el nostre lloc web, el teu navegador pot emmagatzemar informació de serveis específics, normalment en forma de cookies. Aquí pots canviar les teves preferències de privacitat. Cal tenir en compte que el bloqueig d’alguns tipus de cookies pot afectar la teva experiència al nostre lloc web i als serveis que oferim.

Activar / desactivar el codi de seguiment de Google Analytics
Activar / desactivar Google Fonts
Activar / desactivar Google Maps
Activar / desactivar el vídeos incrustats
Aquest lloc web utilitza cookies, principalment de serveis de tercers. Pots editar les teves preferències de privacitat i/o acceptar l'ús de les cookies.