HC Balcells i Dr. Palao acció prevenció suïcidi

El director de Salut Mental, Diego Palao, participa en la presentació d’una acció de carrer per prevenir el suïcidi

El director de Salut Mental, Diego Palao, participa en la presentació d’una acció de carrer per prevenir el suïcidi 1080 720 Actualitat Parc Taulí

El Departament de Salut instal·larà temporalment uns vinils a prop de 90 punts de Catalunya, en una acció de carrer per prevenir el suïcidi, especialment en homes de més de 50 anys. L’acció forma part de la campanya “No el deixis caure en el pou del suïcidi” que el Departament va posar en marxa el desembre passat.

 

El conseller de Salut, Manel Balcells, acompanyat del director del Pla de Prevenció del Suïcidi de Catalunya i director de Salut Mental del Parc Taulí, el Diego Palao, han presentat aquest matí a la plaça Universitat de Barcelona un d’aquests vinils que mostra la mateixa imatge de la campanya: un punt negre que simbolitza allà on es poden trobar les persones amb ideació suïcida.

 

Amb aquesta instal·lació, Salut vol posar èmfasi en la detecció de senyals d’alerta i en la prevenció per part de l’entorn de les conductes que atempten contra la pròpia vida i, també en demanar ajuda, si cal, trucant al telèfon 061/Salut Respon.

 

En aquest sentit, el conseller ha subratllat que “aquesta campanya incideix en l’entorn de les persones que tenen conducta d’ideació suïcida. Demanem a l’entorn que allargui la mà a les persones que estan en aquesta situació i, aquest allargar la mà és trucar al 061″.

 

El Dr. Diego Palao ha explicat que “la majoria de les trucades corresponen a persones afectades, familiars i professionals d’atenció primària que detecten possibles casos”. I “en la majoria de casos, la trucada telefònica ajuda a reduir la ideació suïcida”.

 

Els vinils, de 260 cm de diàmetre, estaran presents en diferents ciutats del país durant un mes, tret d’algun punt que hi serà durant uns 15 dies. Amb aquestes instal·lacions, es vol conscienciar als familiars i a l’entorn, especialment d’homes de més de 50 anys, perquè no banalitzin situacions de risc, i acompanyin i ajudin la persona susceptible de desenvolupar una conducta suïcida. I és que detectar idees suïcides abans que es produeixi un intent és cabdal per poder prevenir pèrdues evitables.

 

Tota la informació: Nota de premsa del Departament de Salut

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Preferències de privacitat

Quan visites el nostre lloc web, el teu navegador pot emmagatzemar informació de serveis específics, normalment en forma de cookies. Aquí pots canviar les teves preferències de privacitat. Cal tenir en compte que el bloqueig d’alguns tipus de cookies pot afectar la teva experiència al nostre lloc web i als serveis que oferim.

Activar / desactivar el codi de seguiment de Google Analytics
Activar / desactivar Google Fonts
Activar / desactivar Google Maps
Activar / desactivar el vídeos incrustats
Aquest lloc web utilitza cookies, principalment de serveis de tercers. Pots editar les teves preferències de privacitat i/o acceptar l'ús de les cookies.