La Cursa ‘Sabadell Corre pels Nens i Nenes 2023’ es farà en benefici de la humanització dels espais de Salut mental infantojuvenil del Parc Taulí

La Cursa ‘Sabadell Corre pels Nens i Nenes 2023’ es farà en benefici de la humanització dels espais de Salut mental infantojuvenil del Parc Taulí 1024 768 Actualitat Parc Taulí

La Cursa solidària ‘Sabadell Corre pels Nens i Nenes’ torna el diumenge 21 de maig de 2023 en la seva sisena edició. Així s’ha donat a conèixer avui a la roda de premsa de presentació celebrada al Parc Taulí que ha comptat amb la participació de l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, la presidenta del Parc Taulí, Dolors Costa, la directora general, Anna Aran, l’organitzador de la Cursa i impulsor de ‘Sabadell Corre pels Nens i Nenes’, Toni Valverde, i la cap d’Àrea de Salut Mental Infantojuvenil, Montserrat Pàmias.

La presidenta del Parc Taulí, Dolors Costa, ha mostrat el seu agraïment a l’organitzador de la cursa i als voluntaris, tot desitjant “que sigui un èxit de participació com en edicions anteriors”. L’organitzador de la cursa, Toni Valverde ha explicat que “la recaptació d’aquesta cursa solidària d’enguany es destinarà a la millora estructural dels espais d’atenció a la salut mental dels infants i joves usuaris de les instal·lacions del Parc Taulí amb la finalitat de millorar el confort dels pacients i les seves famílies”.

Per la seva banda, la Dra. Montserrat Pàmias ha manifestat la seva satisfacció perquè la finalitat de la cursa sigui per humanitzar les instal·lacions de psiquiatria incidint en que “hem de fer que els nens i les nenes es sentin més còmodes; oferir entorns agradables als joves i una bona acollida per a les famílies”. Cada any es donen 200 altes de nens hospitalitzats a l’àmbit psiquiàtric, s’atenen 1.800 primeres visites i unes 30.000 visites anuals de seguiment.

La directora general del Parc Taulí Anna Aran ha assegurat que “aquestes iniciatives ajuden a conscienciar”. En aquest sentit, ha recordat que “la nostra institució és un referent en el tractament de les malalties relacionades amb la salut mental”. Aran també ha recordat que aquest any el Parc Taulí tindrà el primer resident en especialitat de salut mental infantil/juvenil.

Seguint aquesta línia, l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha tancat la presentació recordant que “des de les administracions ens hem de bolcar en la salut. Un compromís increïble cap a la societat i els infants”. Per això ha destacat iniciatives de la ciutadania, com la Festa solidària, enforteixen la ciutat i reforcen les polítiques socials.

Com en les edicions anteriors, el dia de la convocatòria serà una gran festa infantil i familiar amb moltes activitats que es desplegaran en els diferents espais del parc del Taulí, on tindrà lloc la sortida i l’arribada de la cursa, que es podrà fer corrents, a peu o en cadira de rodes. Les inscripcions online ja estan obertes a www.sabadellcorrepelsnens.cat.

Les cinc edicions anteriors d’aquesta cursa han batut sempre rècord d’inscripcions, i ja sumen més de 138.000 euros de recaptació, que s’han destinat a diferents projectes solidaris, sempre vinculats als infants.

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Preferències de privacitat

Quan visites el nostre lloc web, el teu navegador pot emmagatzemar informació de serveis específics, normalment en forma de cookies. Aquí pots canviar les teves preferències de privacitat. Cal tenir en compte que el bloqueig d’alguns tipus de cookies pot afectar la teva experiència al nostre lloc web i als serveis que oferim.

Activar / desactivar el codi de seguiment de Google Analytics
Activar / desactivar Google Fonts
Activar / desactivar Google Maps
Activar / desactivar el vídeos incrustats
Aquest lloc web utilitza cookies, principalment de serveis de tercers. Pots editar les teves preferències de privacitat i/o acceptar l'ús de les cookies.