El CAP Can Rull promociona activitats comunitàries a famílies en risc d’exclusió

El CAP Can Rull promociona activitats comunitàries a famílies en risc d’exclusió 1024 730 Actualitat Parc Taulí

La primera infància és un moment crític en l’adquisició d’hàbits saludables que poden afectar a la salut al llarg de la nostra vida. Els nouvinguts de països menys desenvolupats tenen un risc per l’adquisició d’hàbits alimentaris propis de la nostra societat que habitualment no són els més adients.

Des de l’àrea d’atenció primària, es prioritza la implementació d’activitats comunitàries centrades en la promoció de la salut, a través d’activitats grupals i tallers educatius. En col·laboració amb l’associació socioeducativa Esquitx situada al barri de Can Rull, es va dur a terme una activitat dirigida a millorar l’alimentació i la higiene bucodental en nens 1-3 anys.

L’activitat es va desenvolupar a les instal·lacions de l’associació i van participar un grup de mares de diferents cultures i amb un nivell socioeconòmic baix. La nostra nutricionista Antonia Humanes i la higienista bucodental Mireia Planas, van dirigir un taller on es van tractar temes d’alimentació saludable i la higiene bucodental adaptats a la primera infància i com es pot veure afectat pels hàbits familiars.

Es va intentar transmetre de manera pràctica quins són els aliments més adients per tots els membres de la llar i els efectes que poden tenir a la nostra salut. De la mateixa manera es va explicar la importància de mantenir una correcta higiene bucal des de l’aparició de la primera dent. La promoció d’activitats multidisciplinàries és un dels objectius més rellevants de les noves figures en la prevenció de la malaltia i promoció de la salut.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Preferències de privacitat

Quan visites el nostre lloc web, el teu navegador pot emmagatzemar informació de serveis específics, normalment en forma de cookies. Aquí pots canviar les teves preferències de privacitat. Cal tenir en compte que el bloqueig d’alguns tipus de cookies pot afectar la teva experiència al nostre lloc web i als serveis que oferim.

Activar / desactivar el codi de seguiment de Google Analytics
Activar / desactivar Google Fonts
Activar / desactivar Google Maps
Activar / desactivar el vídeos incrustats
Aquest lloc web utilitza cookies, principalment de serveis de tercers. Pots editar les teves preferències de privacitat i/o acceptar l'ús de les cookies.