Neurocirurgians del Parc Taulí corregeixen una curvatura cervical de 56º utilitzant la tecnologia 3D

Neurocirurgians del Parc Taulí corregeixen una curvatura cervical de 56º utilitzant la tecnologia 3D 1000 711 Actualitat Parc Taulí

El Dr. Jorge Herrería i el Dr. Fabián Romero, del servei de neurocirurgia del Parc Taulí, han corregit amb èxit una curvatura cervical de 56º utilitzant tecnologia 3D a un pacient de 40 anys que havia estat operat prèviament per un tret a les cervicals, que li havia produït una lesió medul·lar.

 

El pacient patia uns dolors insuportables a la zona cervical. Després de realitzar un estudi, se li va detectar una curvatura anormal de les cervicals per una fractura de les vèrtebres C6 i C7, que li havia provocat una deformitat cifòtica, una curvatura de les vèrtebres cervicals.

 

Després d’exposar i estudiar el cas amb l’equip de neurocirurgians, per la seva complexitat perquè les vèrtebres cervicals són més petites i el pacient ja havia estat intervingut prèviament, es va decidir fer una operació quirúrgica per corregir la deformitat de les cervicals, amb una corba invertida de 56º, i fixar aquesta posició a la columna cervical.

 

El Dr. Jorge Herrería va fer un abordatge de 360º utilitzant implants en 3D, realitzats pel laboratori de l’I3PT. Primer es van substituir les vèrtebres danyades, la C6 i la C7, amb una malla metàl·lica de titani per desfer la inclinació que tenia el coll. Tot seguit, es va fixar amb claus i barres les vèrtebres cervicals altes.

 

Per poder fer aquesta operació, primer es va fer una planificació amb un model anatòmic tridimensional, amb l’ajuda del Tailor Surgery, on es va dissenyar la trajectòria dels claus a través de la vèrtebra per no lesionar les artèries vertebrals i la medul·la cervical.  Posteriorment, es van dissenyar unes guies personalitzades que es posarien en les estructures fixes del pacient, per poder col·locar correctament els claus.

L’operació va ser un èxit, es va aconseguir corregir més de 33º la cifosi prèvia fixant el coll del pacient en una posició pràcticament normal, de 20º.

Aquest cas d’èxit es va presentar en el XXVI Congrés Nacional de la Societat Espanyola de Neurocirurgia.

 

Tailor Surgery

Tailor Surgery és la spin-off de l’Institut d’Investigació i Innovació Parc Taulí (I3PT) que es va constituir amb l’objectiu de comercialitzar globalment la línia d’instrumental a mida i implants personalitzats en traumatologia del Laboratori 3D de l’Institut.

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Preferències de privacitat

Quan visites el nostre lloc web, el teu navegador pot emmagatzemar informació de serveis específics, normalment en forma de cookies. Aquí pots canviar les teves preferències de privacitat. Cal tenir en compte que el bloqueig d’alguns tipus de cookies pot afectar la teva experiència al nostre lloc web i als serveis que oferim.

Activar / desactivar el codi de seguiment de Google Analytics
Activar / desactivar Google Fonts
Activar / desactivar Google Maps
Activar / desactivar el vídeos incrustats
Aquest lloc web utilitza cookies, principalment de serveis de tercers. Pots editar les teves preferències de privacitat i/o acceptar l'ús de les cookies.