Equip investigador

Un estudi del Parc Taulí demostra la reducció de l’ansietat de les dones acompanyades durant el part per cesària

Un estudi del Parc Taulí demostra la reducció de l’ansietat de les dones acompanyades durant el part per cesària 1080 689 Actualitat Parc Taulí
  • El Parc Taulí és pioner en introduir millores en les estratègies d’humanització en l’atenció del part per cesària

 

Les dones embarassades que tenen un part per cesària programat presenten menys estrès i ansietat si estan acompanyades per la seva parella, un familiar o una persona de confiança en la intervenció.

Així ho demostra un estudi publicat a la revista Maternal and Child Health Journal que ha dut a terme personal investigador de l’Institut d’Investigació i Innovació Parc Taulí (I3PT), format per un equip multidisciplinari de llevadores, obstetres i psiquiatres.

La infermera Noemí Obregón, investigadora principal de l’estudi i membre del grup de recerca infermera de l’I3PT, explica que aquesta recerca també ha evidenciat que el benestar de la dona es tradueix en una millora de l’experiència del part.

L’estudi experimental s’ha realitzat a 64 dones amb una cesària programada, a qui se les ha dividit en dos grups. El primer grup, format per 31 embarassades, van tenir un part sense parella, i el segon, de 33 embarassades, van estar acompanyades. Els nivells d’ansietat s’han mesurat a través del qüestionari d’Ansietat STAI-S per avaluar l’ansietat de les pacients.

Els resultats han demostrat que les dones no acompanyades van presentar el doble d’ansietat durant la cesària, amb una mitjana de 50 punts. En canvi, en aquelles dones acompanyades per la seva parella, l’ansietat va ser d’una mitjana de 25 punts.

Amb aquest estudi, l’equip investigador del Parc Taulí és un dels primers en demostrar científicament amb dades objectives, i a través de la seva experiència, que la presència de la parella durant les cesàries és un factor clau per disminuir l’ansietat. D’aquesta manera, es vol contribuir a millorar els programes d’humanització a l’atenció al part quan aquest ha de ser mitjançant cesària, incloent-hi l’acompanyament de la pacient com a part del protocol, i no només com a recomanació.

 

El Parc Taulí, pioner en cesària respectada

A l’Estat espanyol, l’acompanyament de les dones per les seves parelles durant la cesària és una pràctica poc consolidada.

L’Hospital Universitari Parc Taulí és pioner en introduir millores en les estratègies d’humanització en l’atenció del part per cesària per millorar l’experiència del part i el benestar tant de la pacient com del nadó, per afavorir el vincle mare-nadó.

En aquest sentit, el Parc Taulí és un dels hospitals de primera línia on es permet la presència de la parella de la dona embarassada durant tot el procés, sempre que no sigui una cesària d’urgència.

 

Referència de l’article:

Gutiérrez NO, Cobo J, Calsina SP, Esteve YC, Oliva JC, Tricas JG. The Effects of Accompaniment on Maternal Anxiety During Elective Cesarean Delivery: A Quasi-experimental Study. Matern Child Health J. 2023 Aug;27(8):1352-1360. doi: 10.1007/s10995-023-03677-6. Epub 2023 May 25. PMID: 37227622. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/37227622/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Preferències de privacitat

Quan visites el nostre lloc web, el teu navegador pot emmagatzemar informació de serveis específics, normalment en forma de cookies. Aquí pots canviar les teves preferències de privacitat. Cal tenir en compte que el bloqueig d’alguns tipus de cookies pot afectar la teva experiència al nostre lloc web i als serveis que oferim.

Activar / desactivar el codi de seguiment de Google Analytics
Activar / desactivar Google Fonts
Activar / desactivar Google Maps
Activar / desactivar el vídeos incrustats
Aquest lloc web utilitza cookies, principalment de serveis de tercers. Pots editar les teves preferències de privacitat i/o acceptar l'ús de les cookies.