Participació famílies

La nova sala de famílies de l’UCI de Nounats comença a prendre forma

La nova sala de famílies de l’UCI de Nounats comença a prendre forma 1080 720 Actualitat Parc Taulí

La setmana passada es va fer el primer grup focal per definir la renovació de l’Espai famílies de l’UCI de Nounats del Parc Taulí. Prèviament, s’havia fet una enquesta a 150 famílies, convidant-les a participar en aquest grup.

El cap d’Experiència Pacient i Participació Ciutadana, Víctor Vergés, va dirigir la dinàmica amb famílies d’infants que havien estat ingressats en la Unitat de Nounats, per identificar les necessitats no cobertes de l’antic espai i començar a definir com hauria de ser aquest el nou.

Van participar diferents perfils de famílies: algunes havien passat pocs dies amb els seus nadons ingressats i d’altres molts; èpoques de l’any diferent, estiu o hivern; residents a Sabadell o a prop o més lluny; amb germans o sense; bessons… Fins i tot, hi va participar una mare que, en aquests moments, té el seu nadó ingressat.

Durant la sessió es van identificar set grups de necessitats: Menjar/Cuinar; Descans/Dormir; Oci i Entreteniment; Privacitat/Intimitat; Teletreball; Higiene i Lavabo; Espai germans i Altres percepcions.

La dinàmica es va fer amb PostIts digitals, mitjançant una aplicació que es projectava a una pantalla, on es mostraven les propostes en forma de Postits que els participants anaven proposant i posant als diferents apartats de necessitats prèviament definides.

Totes les famílies participants van insistir en la importància de tenir un espai multifuncional, confortable i lluminós per tenir la millor estada possible, durant la difícil situació de l’ingrés del seu nadó.

Després d’aquesta trobada, el següent pas serà analitzar totes les aportacions per començar a elaborar el full de requisits de l’espai.

‘Com a casa’ és el projecte del Parc Taulí en col·laboració amb les famílies dels nadons ingressats a la Unitat de Neonatologia i UCI Neonatal, i la societat civil per millorar la sala de famílies de l’UCI de Nounats.

El Parc Taulí és un hospital d’alta complexitat on cada any hi ha uns 2.000 parts, dels quals 250 nadons requereixen l’ingrés a la Unitat Neonatal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Preferències de privacitat

Quan visites el nostre lloc web, el teu navegador pot emmagatzemar informació de serveis específics, normalment en forma de cookies. Aquí pots canviar les teves preferències de privacitat. Cal tenir en compte que el bloqueig d’alguns tipus de cookies pot afectar la teva experiència al nostre lloc web i als serveis que oferim.

Activar / desactivar el codi de seguiment de Google Analytics
Activar / desactivar Google Fonts
Activar / desactivar Google Maps
Activar / desactivar el vídeos incrustats
Aquest lloc web utilitza cookies, principalment de serveis de tercers. Pots editar les teves preferències de privacitat i/o acceptar l'ús de les cookies.