La veu del pacient

521 295 Eva A. Sánchez Martos

 

Entrevista a la família d’ Agueda

Encara que fa dos dècades que funcionen com alternativa a la hospitalització convencional, hi ha pacients que s’espanten quan els hi ofereixen marxa a casa amb Hospitalització a Domicili. Trobem pacients que ens confonen amb Cures Pal·liatives, alguns pensen que estan tan malament que els envien a casa perquè no tenen curació i després estan els que pensen que som fruit de les “retallades” feta pels polítics.

Aquestes situacions d’estres van portar a crear aquest blog per a donar-nos a conèixer als pacients i les seves famílies.

Fins ara hem parlat dels inicis i hem presentat a part de l’equip, avui donarem veu a una pacient i la seva família.

Agueda va estar malalta i va passar dos mesos ingressada en Hospitalització a Domicili en lloc de la unitat de cirurgia convencional.

En el moment de donar-li l’ alta de HaD vam demanar a la seva família i a ella que contestes una petita enquesta amb la finalitat d’arribar a tots vosaltres i treure por o perjudicis.

En el moment que os van oferir ingressar en Hospitalització a Domicili què vas pensar? ( Ordena-les de primer a última cosa que vas pensar):

– Primerament vaig pensar que la meva mare  estaria millor a casa. Però tenia por de cóm aniria tot. Vaig pensar que amb les retallades ens enviaven a casa a mig curar. Ens fan fora de l’Hospital. La meva mare està pitjor i per això ens envien a casa.

-Creus que ha sigut positiu per a la teva mare fer l’ingrés en HaD?

-Totalment. El poder estar a casa, en la seva “zona de confort” és molt positiu per a la seva recuperació física i emocional . Facilita també a la família tot el tema logístic i d’acompanyament.

-Què destacaries del vostre pas per HaD?

– El tracte súper personal, professionalitat, tracte amable, experiència de l’equip i control total.

-Creus que som poc coneguts pels malalts?

-Totalment desconeguts. S’ha de promoure el coneixement de la unitat entre la població d’usuaris. És la meva opinió. En el nostre cas tota la família ho estem fen , ens ha sorprès el funcionament,coordinació entre els membres de l’equip i facilitats al pacient i la família. I sempre que hi ha oportunitat ho expliquem.

-Què li diries algú que no ha estat mai ingressat en HaD?

-Que no tingui cap mena de por. Medicament està tot molt controlat. Es facilita al màxim totes les cures, medicació, visites domiciliaries. I l’equip humà és de 11 sobre 10. Molt contents.

 

 

Eva A. Sánchez Martos
Eva A. Sánchez Martos

Graduada en Infermeria per la UAB. Tinc un Màster en Cardiologia i un altre en Cirurgia Vascular per la UB. M'he format com a investigadora en l' I.I..S. I.Carlos III i he liderat molts projectes de recerca com l'estudi EMIRTHAD sobre l’incompliment terapèutic. Porto trenta anys millorant com a infermera. Fa vint anys que vaig ajudar al naixement de la Hospitalització a Domicili al Parc Taulí.

Totes les entrades de: Eva A. Sánchez Martos
1 comentari

Deixar una resposta

El teu compte de correu no es publicarà.