La Fundació Banc Sabadell finança el primer estudi de seroprevalença sobre la Covid-19 realitzat pel Parc Taulí de Sabadell

La Fundació Banc Sabadell finança el primer estudi de seroprevalença sobre la Covid-19 realitzat pel Parc Taulí de Sabadell 1080 608 Actualitat Parc Taulí

Es tracta d’un estudi pioner sobre la resposta immunitària en el personal sanitari de l’Hospital i un grup ampli de pacients, així com en la població de referència a la ciutat de Sabadell i el Vallès Occidental.

A partir de les mostres analitzades es podrà determinar quina part de la població ha desenvolupat immunitat a la Covid-19 i avaluar el grau de resposta als anticossos per orientar sobre la protecció futura per fer front a la infecció.

Conèixer l’estat serològic és una gran oportunitat per enriquir el coneixement científic sobre la covid-19 i la resposta immune que està provocant en la població. Així mateix, permetrà conèixer la proporció real de casos que han creat anticossos, tant en pacients diagnosticats com en altres casos no detectats per no haver presentat símptomes. Aquest coneixement, a més, permetrà determinar la necessitat o no de tractaments preventius i l’establiment d’estratègies de prevenció i possible vacunació.

L’estudi ja ha començat en la seva primera fase, destinada al disseny, creació de bases de dades, logística, obtenció de les mostres i posada a punt dels tests serològics. La segona fase es basarà en l’obtenció i l’anàlisi serològic de les mostres i, en la fase final, es realitzarà l’anàlisi de les dades. El resultat final de la investigació està previst que es faci públic durant el primer trimestre de 2021.

Un total de nou investigadors formen l’equip responsable de la investigació, que està integrat per: Gemma Navarro, de l’àrea de Epidemiologia; Manel Cervantes i Marta Navarro, del Servei de Malalties Infeccioses; Pilar Peña i Rosa Serrano, del Servei de de Salut Laboral; Juan Francisco Delgado i Germán Julia, del Departament d’Immunologia i Isabel Sanfeliu i Mateu Espasa, de l’Àrea de Microbiologia.

En només uns mesos, més de dos milions de persones a tot el món s’han vist afectades per aquesta pandèmia. Moltes preguntes sobre la infecció segueixen obertes i és transcendent trobar resposta a aquestes incògnites. Però de igual importància és preveure noves pandèmies en el futur i dotar-nos de les eines científiques i sanitàries que ens permetin enfrontar-les en condicions adequades.

L’Hospital Parc Taulí i la Fundació Banc Sabadell s’uneixen, una vegada més, ara en aquesta iniciativa sobre la Covid-19, perquè comparteixen la convicció de que invertir en investigació científica és una necessitat i una aposta de futur, una manera segura de garantir un demà millor, més segur i més pròsper per a tota la humanitat.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Preferències de privacitat

Quan visites el nostre lloc web, el teu navegador pot emmagatzemar informació de serveis específics, normalment en forma de cookies. Aquí pots canviar les teves preferències de privacitat. Cal tenir en compte que el bloqueig d’alguns tipus de cookies pot afectar la teva experiència al nostre lloc web i als serveis que oferim.

Activar / desactivar el codi de seguiment de Google Analytics
Activar / desactivar Google Fonts
Activar / desactivar Google Maps
Activar / desactivar el vídeos incrustats
Aquest lloc web utilitza cookies, principalment de serveis de tercers. Pots editar les teves preferències de privacitat i/o acceptar l'ús de les cookies.