El Parc Taulí, protagonista del documental d’HBO ‘Vitals’, un viatge al cor de la crisi del coronavirus

El Parc Taulí, protagonista del documental d’HBO ‘Vitals’, un viatge al cor de la crisi del coronavirus 1080 608 Actualitat Parc Taulí

La sèrie documental de tres episodis rodada al Parc Taulí, s’estrena el 7 de febrer a HBO Espanya i la resta de territoris d’HBO Europe. Composta per tres episodis de 50 minuts, la sèrie ha estat dirigida per Fèlix Colomer (Sabadell, 1993) i produïda per El Terrat i Forest Film Studios per HBO Europe.

El documental ‘Vitals’ és un intens, commovedor i esperançador retrat de la vida al Parc Taulí durant els moments més durs de la pandèmia provocada per la COVID-19. La impactant sèrie de tres episodis explora els reptes físics i emocionals als quals es van enfrontar pacients i sanitaris no només en els seus treballs, sinó també a casa amb els seus familiars. Amb aquest retrat d’històries íntimes, el director Fèlix Colomer ens recorda l’excepcional capacitat de l’ésser humà per l’amor i la generositat quan s’enfronta a la pitjor de les circumstàncies.

‘Vitals’ acompanya un grup d’afectats pel virus durant la seva estada a l’hospital i fins a l’interior de les seves cases, i actua com a testimoni de les seves vivències reals. La sèrie documental fa un seguiment a diferents pacients i sanitaris del Parc Taulí durant diverses setmanes de març a juny, en els moments més durs de la primera onada. No són un número, tots tenen nom.

«Des que va començar la crisi de la COVID-19, la classe política i mediàtica ens ha atropellat amb dades. Cada dia 500 morts, 2000 contagis, 300 ingressos a la UCI, calen 200 sanitaris a l’hospital … Números. ‘Vitals’ vol deixar de banda els números i parlar de les persones . Parlar de l’Alfredo i la Matilde, un matrimoni que després de 50 anys s’estimen com el primer dia, entendre la increïble dedicació de les infermeres Sílvia i Isa, i explicar la lluita d’alguns dels nostres protagonistes contra una mort inevitable. Ells són vitals. Aprendre d’ells és vital», explica Fèlix Colomer, creador de el projecte.

Hanka Kastelicová, VP Documentaries HBO Europe, i productora executiva del projecte comenta: «El director Fèlix Colomer ha aconseguit mostrar la fragilitat humana, però també l’immens poder de l’amor, la família i la dedicació professional i personal dels sanitaris quan han hagut de enfrontar-se a un enemic nou i desconegut. ‘Vitals’ ofereix una mirada profunda a moments molt íntims dels seus protagonistes, i quedarà per sempre com un testimoni excepcional d’aquests temps difícils d’oblidar».

Aquestes són algunes de les històries que explica ‘Vitals’

Alfredo i Matilde estan a punt de celebrar els 50 anys de casats quan, de sobte, es veuen a l’hospital. Els posen a la mateixa habitació. Poc després, a ella li donen l’alta i ha d’esperar a casa la tornada del seu marit, cada vegada més greu.

Vanessa, amb només 34 anys, és ingressada en diverses ocasions a l’hospital de què ella és infermera. Ara li toca el paper de pacient. Amb grans dificultats respiratòries i molt feble, el seu únic consol és poder parlar amb la seva parella i veure el seu gos per videotrucada.

La Sandra i la Noemí són tècniques en cures auxiliars d’infermeria. S’han acostumat a la mort. La seva amistat és el més important que tenen dins de l’hospital, els hi dóna la força necessària per afrontar les morts diàries que pateixen a la feina … i la incomprensió que es troben en ocasions fora d’ella.

A més de mostrar les situacions a l’hospital gràcies a una accessibilitat que fa d’aquestes imatges una cosa única, ‘Vitals’ va més enllà i franqueja els seus murs i acompanya els sanitaris fins a les seves cases. Allà es viu l’emoció de les trobades amb les seves famílies i la seva frustració al veure que el món exterior segueix massa indiferent. ‘Vitals’ també documenta els familiars dels pacients presenciant converses, videotrucades d’allò més emotives i dolorosos comiats .

És un orgull per al Parc Taulí haver participat en aquest documental on es mostra la gran qualitat humana i el compromís dels nostres professionals!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Preferències de privacitat

Quan visites el nostre lloc web, el teu navegador pot emmagatzemar informació de serveis específics, normalment en forma de cookies. Aquí pots canviar les teves preferències de privacitat. Cal tenir en compte que el bloqueig d’alguns tipus de cookies pot afectar la teva experiència al nostre lloc web i als serveis que oferim.

Activar / desactivar el codi de seguiment de Google Analytics
Activar / desactivar Google Fonts
Activar / desactivar Google Maps
Activar / desactivar el vídeos incrustats
Aquest lloc web utilitza cookies, principalment de serveis de tercers. Pots editar les teves preferències de privacitat i/o acceptar l'ús de les cookies.