Comencen les obres de l’edifici Ripoll per a l’ampliació i modernització del Parc Taulí

Comencen les obres de l’edifici Ripoll per a l’ampliació i modernització del Parc Taulí 1080 720 Actualitat Parc Taulí

Demà dimarts, 2 de setembre, es donarà el tret de sortida a les obres per a la construcció del nou edifici Ripoll del Parc Taulí de Sabadell, que suposa una inversió de 20 milions d’euros (15,54 M€ corresponents a projecte i obra; 4,5 M€ a l’equipament), aproximadament.

Estarà situat a la zona nord del Parc Taulí de Sabadell, darrere l’edifici que acull l’hospitalització (Edifici Taulí) i fent façana amb el riu Ripoll. Actualment el solar està parcialment ocupat per una nau que forma part de l’edifici Santa Fe i que serà enderrocada.

La construcció del nou edifici s’emmarca en el projecte d’ampliació i modernització de l’hospital per afrontar la pandèmia i la post pandèmia de la COVID-19. Disposarà de 6.000 m2, dels quals uns 4.000 m2 es destinaran a acollir serveis assistencials i uns 2.000 m2 a serveis generals, instal·lacions, logística, etc.

L’edifici constarà de quatre plantes sobre rasant (més una planta tècnica) i una semiplanta soterrada. Es connectarà amb l’Edifici Taulí a través d’un pont de connexió de tres alçades, connectant al mateix temps les plantes primera, segona i tercera. La planta baixa no es connectarà amb l’edifici existent per tal d’alliberar la planta en contacte amb el terreny, mentre que la planta semisoterrani tornarà a connectar-se a través del túnel de serveis que comunica tot el Parc Sanitari.

A les plantes soterrani i baixa es situaran la galeria de connexió, instal·lacions, l’accés de persona, els vestuaris i àrees de suport. La planta primera acollirà una UCI polivalent, adaptable en diferents configuracions segons les necessitats assistencials. Les plantes segona i tercera acolliran unitats d’hospitalització. Finalment, la planta quarta serà la planta tècnica on es concentraran les instal·lacions principals de l’edifici.

El projecte ha estat adjudicat a la Unió Temporal d’Empreses (UTE) formada per les empreses UTE Calaf, Serom i Cimelsa, els equips d’arquitectura Sanabria & Planas Gallego Arquitectos, SLP i Benéitez Arquitectos, SLP i les enginyeries ZYR Ingenieros i AIA Arquitectura i Instal·lacions.

Els treballs previs ─tancaments de l’àmbit, enderrocs i moviments de terres, i fonamentació─ s’inicien demà 2 de setembre i comportaran afectacions en alguns serveis de l’hospital, com l’Oficina Tècnica de Cribratge de Càncer o Salut Laboral, i en algunes places de l’aparcament dels professionals, que seran reubicades.

Es preveu un termini d’execució de 26 setmanes per a les obres i d’unes 8 setmanes per a l’equipament i posada en funcionament.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Preferències de privacitat

Quan visites el nostre lloc web, el teu navegador pot emmagatzemar informació de serveis específics, normalment en forma de cookies. Aquí pots canviar les teves preferències de privacitat. Cal tenir en compte que el bloqueig d’alguns tipus de cookies pot afectar la teva experiència al nostre lloc web i als serveis que oferim.

Activar / desactivar el codi de seguiment de Google Analytics
Activar / desactivar Google Fonts
Activar / desactivar Google Maps
Activar / desactivar el vídeos incrustats
Aquest lloc web utilitza cookies, principalment de serveis de tercers. Pots editar les teves preferències de privacitat i/o acceptar l'ús de les cookies.