El president Aragonès, el conseller Argimon i l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, inauguren el nou edifici Ripoll del Parc Taulí

El president Aragonès, el conseller Argimon i l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, inauguren el nou edifici Ripoll del Parc Taulí 1080 577 Actualitat Parc Taulí

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, i l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, han inaugurat aquesta tarda el nou edifici Ripoll del Parc Taulí, construït per ampliar i modernitzar l’hospital i fer front als reptes de la pandèmia de la Covid-19 i l’etapa de post-pandèmia.

Els han acompanyat en la visita la presidenta del Parc Taulí, Mariona Creus, el director general, Joan Martí, la directora del CatSalut, Gemma Craywinckel, la secretària d’Atenció Sanitària i Participació, Meritxell Budó, i la gerent de l’Àmbit Metropolità Nord del CatSalut, Anna Aran, entre altres representants dels àmbits polítics, socials i del sector sanitari.

El nou edifici està situat a la zona nord del Parc Taulí, darrere l’edifici que acull l’hospitalització (Edifici Taulí) i fent façana amb el riu Ripoll. Disposa de 96 llits; 32 llits de semicrítics a la primera planta; 32 llits d’hospitalització quirúrgica a la segona i 32 llits més d’hospitalització pediàtrica a la tercera. Ha suposat una inversió de 20 milions d’euros, finançats amb una ajuda europea FEDER a través dels fons REACT-UE.

Un cop acabat l’edifici Ripoll es continuarà amb el projecte d’ampliació i modernització de l’Hospital Parc Taulí de Sabadell. El projecte comprèn l’ampliació de la capacitat assistencial amb el creixement estructural fix de llits crítics, l’ampliació de l’actual bloc quirúrgic i el creixement del servei d’urgències. També està prevista la reforma de les plantes 2 i 4 de l’hospital; així com noves consultes externes de pediatria i noves sales d’endoscòpies.

En aquest projecte d’ampliació destaca el nou edifici Frontal Gran Via, que acollirà el servei d’urgències a la planta baixa, l’ampliació i reforma de l’UCI a la planta primera i l’ampliació del bloc quirúrgic amb 8 quiròfans a la planta segona. Aquest edifici té previst iniciar l’activitat el quart trimestre de 2023.

El director general del Parc Taulí, Joan Martí ha assenyalat que “amb el nou edifici Ripoll guanyem en funcionalitat i eficiència, a banda d’incrementar el nombre de llits”. Martí ha agraït a Generalitat, al Departament de Salut i al CatSalut aquest esforç inversor i sobretot la confiança en el Parc Taulí.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés ha remarcat que “avui és un gran dia per Sabadell i la seva comarca ja que tenint un hospital amb un enorme potencial que permetrà millorar l’assistència, la recerca i la docència”.

En total el Servei Català de la Salut haurà destinat 52,3 milions d’euros a l’ampliació del Taulí (20 amb inversió directa a l’edifici Ripoll i 32,3 a través de fons europeus destinats al pla director). A aquesta xifra cal sumar el 9,1 milions que invertirà el propi Hospital Parc Taulí en el projecte més el 4 milions que hi destina l’Ajuntament de Sabadell.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha posat de manifest “la rapidesa en la construcció de l’edifici Ripoll que ha estat de vuit mesos i tres setmanes, fet molt complicat de realitzar, que ens permet tenir un nou projecte d’hospital, que és aquest edifici però també tot el que és projecte Taulí en el seu conjunt, que són 65 milions d’euros en inversió”. Argimon ha destacat que es tracta de les inversions més importants en el món hospitalari que efectuarà en els propers anys la Generalitat de Catalunya.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha conclòs l’acte de presentació del nou edifici Ripoll destacant que el Parc Taulí fa una tasca importantíssima en molts àmbits i era clau fer aquesta aposta per un hospital de referència d’una gran part del Vallès Occidental i per una àrea d’influència de 400.000 persones. “Aquesta inversió està destinada al conjunt de la ciutadania i ha de servir per fer la feina més fàcil als professionals que en els darrers dos anys han fet un esforç extraordinari”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Preferències de privacitat

Quan visites el nostre lloc web, el teu navegador pot emmagatzemar informació de serveis específics, normalment en forma de cookies. Aquí pots canviar les teves preferències de privacitat. Cal tenir en compte que el bloqueig d’alguns tipus de cookies pot afectar la teva experiència al nostre lloc web i als serveis que oferim.

Activar / desactivar el codi de seguiment de Google Analytics
Activar / desactivar Google Fonts
Activar / desactivar Google Maps
Activar / desactivar el vídeos incrustats
Aquest lloc web utilitza cookies, principalment de serveis de tercers. Pots editar les teves preferències de privacitat i/o acceptar l'ús de les cookies.