Els experts del Laboratori 3D del Parc Taulí validen clínicament nous prototips per imprimir peces per a ús sanitari per ajudar en la pandèmia per Coronavirus

Els experts del Laboratori 3D del Parc Taulí validen clínicament nous prototips per imprimir peces per a ús sanitari per ajudar en la pandèmia per Coronavirus 1080 642 Actualitat Parc Taulí

El Laboratori del 3D del Parc Taulí s’ha sumat, com a centre expert, a la iniciativa sorgida les darreres setmanes a la xarxa per facilitar que la comunitat 3D es pugui posar ràpidament a disposició de l’erradicació de la pandèmia per Coronavirus SARS-CoV-2. Una acció de la qual es pot beneficiar qualsevol hospital d’arreu del món.

El coordinador del Laboratori 3D, el doctor Ferran Fillat, explica que la seva aportació, com a hospital i com experts en 3D, consisteix en la validació clínica de les diferents propostes per imprimir peces per a ús sanitari que van sorgint a la xarxa. “Nosaltres validem que, certament, siguin models útils i també necessaris per al seu ús clínic immediat. I posem a disposició de la comunitat 3D el detall tècnic dels productes que anem validant, juntament amb els corresponents arxius preparats per imprimir” i per ser posats a disposició de la comunitat mèdica.

Actualment es treballa en la validació de diferents models, com ara l’escaneig de peces de respiradors que han trencat estoc, així com en un sistema d’obertura de portes sense el contacte de les mans, en mascaretes de plàstic o en estructures de suport per allargar la vida útil de les mascaretes. “Validem i adaptem models que trobem a la xarxa, però en altres casos també partim de zero en la creació de propostes noves que ens fan els propis professionals assistencials de l’hospital”, apunta el Dr. Fillat.

Primers models ja disponibles per imprimir per empreses i particular

A partir d’avui mateix, totes les empreses i particular que es vulguin afegir a aquesta iniciativa, ja es poden descarregar des de l’espai web http://www.tauli.cat/institut/planificacio-quirurgica-impressio-3d/ les instruccions dels diferents models que s’aniran validant des del Laboratori 3D del Parc Taulí, per ser impresos.

Aquesta iniciativa té el seu origen en la comunitat d’internet “Coronavirus makers” https://www.coronavirusmakers.org/index.php/es/, on els seus participants, d’arreu del món, s’intercanvien informació per aconseguir fabricar, de manera económica i rápida, equipament i eines que puguin millorar l’assistència dels pacients infectats per Coronavirus.

Gràcies a la consolidació del Laboratori 3D del Parc Taulí, com a espai propi de disseny i fabricació de models, en aquest centre sanitari ja és possible l’abordatge d’intervencions quirúrgiques de diferents especialitats amb aquesta tecnologia, com cirurgia ortopèdica i traumatologia (COT), cirurgia pediàtrica, cirurgia vascular, endoscòpia digestiva, oncologia i neurocirurgia. L’especialitat pionera en la seva aplicació va ser COT, que els darrers tres anys ha realitzat més de 160 intervencions quirúrgiques amb planificació 3D.

Ara, la tecnologia 3D també es prioritza en benefici de la situació d’emergència que estem vivint.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Preferències de privacitat

Quan visites el nostre lloc web, el teu navegador pot emmagatzemar informació de serveis específics, normalment en forma de cookies. Aquí pots canviar les teves preferències de privacitat. Cal tenir en compte que el bloqueig d’alguns tipus de cookies pot afectar la teva experiència al nostre lloc web i als serveis que oferim.

Activar / desactivar el codi de seguiment de Google Analytics
Activar / desactivar Google Fonts
Activar / desactivar Google Maps
Activar / desactivar el vídeos incrustats
Aquest lloc web utilitza cookies, principalment de serveis de tercers. Pots editar les teves preferències de privacitat i/o acceptar l'ús de les cookies.