Els ‘makers’ de Sabadell i l’Ajuntament de la ciutat es coordinen per col·laborar amb el Laboratori 3D del Parc Taulí en la seva lluita contra la COVID-19

Els ‘makers’ de Sabadell i l’Ajuntament de la ciutat es coordinen per col·laborar amb el Laboratori 3D del Parc Taulí en la seva lluita contra la COVID-19 1080 608 Actualitat Parc Taulí

Els particulars de Sabadell que tenen impresores 3D, i que volen i poden imprimir peces validades pel Laboratori 3D del Parc Taulí, ja disposen d’un circuit per poder-se posar a disposició de la lluita contra la COVID-19. Gràcies també a l’interés i a la col·laboració de l’Ajuntament de Sabadell, aquesta setmana es començaran a rebre les primeres peces al Parc Taulí.

El responsable del Laboratori 3D del Parc Taulí, el doctor Ferran Fillat, ha delegat aquests dies la coordinació amb els makers de Sabadell en l’Eudald Coret, un enginyer mecànic autònom que es dedica al disseny i prototipat, i que ara gestiona, juntament amb la Clàudia Arenas, l’acció de tots els voluntaris d’aquesta iniciativa mitjançant el grup de Telegram CV19_FAB_ParcTauli: https://t.me/joinchat/Gd7i31P-MZ1LaFRv0QEk1g

A partir d’aquest dilluns, treballadors muncipals de l’Ajuntament de Sabadell començaran a fer la recollida a domicili de les peces impreses, i les portaran directament al Parc Taulí. Una funció també imprescindible en aquest engranatge, tenint en compte la situació de confinament actual.

El Laboratori 3D del Parc Taulí va posant a disposició de tota la Comunitat 3D el catàleg amb totes les peces que es van validant (http://www.tauli.cat/institut/planificacio-quirurgica-impressio-3d/covid-3d/), però als makers particulars se’ls demana que només imprimeixin unes peces determinades. Es tracta d’aquelles que no requereixen dels mateixos controls de qualitat que les peces que han d’estar en contacte directe amb els pacients, ja que aquestes ja s’estan gestionant mitjançant la plataforma empresarial https://3dcovid19.tech/

Fins ara, hi ha a disposició dels makers una maneta per obrir portes sense el contacte de les mans (codi 3DPT002) del catàleg i, des d’avui mateix, també disposen de l’arxiu per imprimir la visera per a la pantalla de seguretat (codi 3DPT020).

Des del Laboratori 3D del Parc Taulí es vol expressar l’agraïment a tota la comunitat maker de Sabadell i a l’Ajuntament de la ciutat per aquesta inestimable col·laboració en la lluita contra la COVID-19.

I es deixa la porta oberta a que makers, i altres entitats o institucions d’altres municipis de la nostra comarca, puguin coordinar-se de la mateixa manera per contribuir en aquest projecte de lluita contra la COVID-19.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Preferències de privacitat

Quan visites el nostre lloc web, el teu navegador pot emmagatzemar informació de serveis específics, normalment en forma de cookies. Aquí pots canviar les teves preferències de privacitat. Cal tenir en compte que el bloqueig d’alguns tipus de cookies pot afectar la teva experiència al nostre lloc web i als serveis que oferim.

Activar / desactivar el codi de seguiment de Google Analytics
Activar / desactivar Google Fonts
Activar / desactivar Google Maps
Activar / desactivar el vídeos incrustats
Aquest lloc web utilitza cookies, principalment de serveis de tercers. Pots editar les teves preferències de privacitat i/o acceptar l'ús de les cookies.