Actualització de les recomanacions en l’ús dels EPI al Parc Taulí

Actualització de les recomanacions en l’ús dels EPI al Parc Taulí 150 150 Roger Sales

Recomanacions generals

  • Al menjador laboral o a les àrees de descans, els professionals es situaran a una distància mínima de 1,5 metres.
  • La mascareta quirúrgica es canviarà cada jornada i es segregarà segon el circuit establert.

Activitats no assistencials

  • Espais comuns: els professionals utilitzaran mascareta quirúrgica durant tota la seva jornada laboral. La mascareta es pot fer servir mentre estigui íntegra i seca. Veure infografia 7.
  • Zones d’assistència a pacients: només els professionals no assistencials (p.ex. distribució de farmàcia i magatzem) que estiguin a zones assistencials portaran mascareta de protecció FFP2 i per sobre mascareta quirúrgica, i guants. Veure infografia 8.

Activitats assistencials

  • Zones NO COVID: els professionals utilitzaran barret (opcional), mascareta de protecció FFP2 i per sobre mascareta quirúrgica, bata fina rebutjable, davantal de plàstic si s’escau (p.ex. higienes) i guants. Veure infografia 6.
  • Zones COVID: els professionals utilitzaran barret/s quirúrgics, mascareta de protecció FFP2 o FFP3 i per sobre mascareta quirúrgica, ulleres de muntura integral (en procediments sobre via aèria que generen aerosols) o antiesquitxades/pantalla facial, bata de protecció (disposem diferents models), bata fina rebutjable, davantal de plàstic (si s’escau) i guants. Veure infografia 5 de col·locació, infografia 5 de retirada i infografia 10. La bata de protecció i la mascareta quirúrgica es deixarà posada durant tota la jornada laboral (a excepció dels descansos). La mascareta FFP2 o FFP3  també es mantindrà posada durant tota la jornada laboral a la unitat assistencial quan els pacients no estan en habitacions tancades.

Activitats assistencials quirúrgiques amb pacients COVID

  • Els professionals utilitzaran: barret/s quirúrgics, mascareta de protecció FFP2 o FFP3 amb mascareta quirúrgica per protegir l’anterior, ulleres de muntura integral (en procediments sobre via aèria que generen aerosols) o antiesquitxades/pantalla facial, escafandre, bata reforçada de protecció estèril, guants estèrils i polaines. Veure infografia 9.