Presentació

La Unitat d’Hospitalització a Domicili (Unitat HAD) del Parc Taulí es fa càrrec de processos mèdics (infecciosos, oncològics, etc.) i quirúrgics (cures post-quirúrgiques complexes), amb patologia crònica o sense, que es deriven per ingrés des d’atenció primària, residències, urgències, consultes externes, hospitals de dia, plantes d’hospitalització convencional o del Centre Quirúrgic Ambulatori.

Un dels perfils en què més s’ha demostrat el benefici d’aquesta modalitat és el de pacients que pateixen comorbiditat en la major part de casos vinculada a condicions cròniques.

La Unitat consta al torn de matí de 4 equips metge-infermera propis (un equip de valoració d’ingrés i tres equips assistencials) i 1 equip metge-infermera d’atenció intermèdia. El torn de tarda consta de 3 infermeres que es dediquen als pacients quirúrgics i a l’activitat d’hospital de dia a domicili. Tot això permet disposar de fins a 60 llits virtuals: 40 per pacients mèdics (torn matí) i 20 per pacients quirúrgics amb cures complexes (torn tarda).

 

Coordinador de la Unitat d'Hospitalització a Domicili

Abel Mujal Martínez