Presentació

Aprenent i practicant en simulació,
podrem exercir una pràctica mèdica més segura

 

Simulació Parc Taulí (SimPT) és un espai físic destinat a la formació i educació dels professionals sanitaris a les diferents etapes de la seva educació contínua (pregrau, postgrau i formació continuada).

Està concebut com una eina docent de la Corporació Sanitària Parc Taulí, que compta amb un equip assistencial d'excel·lència i esdevé referent a Catalunya i a l'Estat espanyol. Al Parc Taulí, la docència esdevé una aposta contínua amb l'objectiu d'exercir una assistència de més qualitat, més segura i més eficient vers els nostres pacients.

Els darrers anys s’han demostrat els avantatges i aplicacions de l’educació basada en simulació, que fa possible repetir l’entrenament de l’alumne tantes vegades com sigui necessari, permetent errors sense conseqüències reals. Tot plegat amb la finalitat de millorar la qualitat assistencial dels nostres pacients, garantint la seguretat i prevenint els errors crítics.

Als espais de SimPT fem una adaptació als objectius dels directors dels cursos, amb l'aplicació d'una metodologia clara. Donem el suport necessari i adaptem els nostres espais a la simulació de tècniques bàsiques o crítiques que es produeixen en els diferents espais d’atenció sanitària (UCI, box d’urgències, quiròfan...). Fem un èmfasi especial en l’aprenentatge de la coordinació, lideratge i comunicació dels equips assistencials.

Els cursos impartits a SimPT tenen l'acreditació de la Fundació Parc Taulí-Institut Universitari, del Consell Català de Ressucitació (CCR) i d'altres institucions de referència.

SimPT també ofereix l'espai per al desenvolupament d'activitats docents basades en simulació a les institucions sanitàries i educatives externes que ho sol·licitin.

Responsable de Simulació Parc Taulí

 • Lluís Blanch Torra

Coordinació

pendent

Comissió gestora

 • Lluís Blanch Torra
  Direcció de Recerca i Innovació
   
 • Eugeni Berlanga Escalera
  President del Comitè Institucional de Docència
   
 • Montserrat Montaña Escalera
  Cap del programa docent d'infermeria
   
 • Esther Bonet
  Presidenta del Comitè Institucional de Formació
   
 • Loli Prados Cazorla
  Responsable d'Administració de la Fundació Parc Taulí
   
 • pendent
  Coordinador de Simulació Parc Taulí