Hospital de Sabadell

Presentació

Imatge microscòpica de virions del VIH, en verd, ensamblant-se a la superfície d'un linfòcit

El volum d'informació al voltant del VIH i la Sida és extraordinari: enorme en quantitat i molt heterogeni en qualitat. Fa deu anys vam intentar 'ordenar' aquesta informació per tenir-la més a mà per als professionals de la nostra Unitat, i així va néixer una versió incipient d'aquesta Web. Vam organitzar la informació referent a protocols clínics, a aquelles revistes més rellevants i al calendari de congressos.

La primera sorpresa que vam tenir navegant per Internet va ser veure els centenars de pàgines dedicades a la sida publicades a la xarxa (i segur que no les vam visitar totes). La nostra és, doncs, només una de tantes. Inicialment, i encara ara, una part molt important del contingut de la nostra pàgina va ser el llistat d'enllaços, organitzat per temes i també per les nostres preferències subjectives.

A mesura que vam anar aprenent a navegar i a estructurar la informació, ens vam adonar que una de les utilitats més explotables d'Internet és l'intercanvi d'informació, tant entre professionals sanitaris d'altres àmbits i/o pacients, així com amb ciutadans en general que busquin informació sobre la sida. Com a eina principal d'aquest intercanvi vam desenvolupar el Consultori Obert, i que esperant que el mateix ens sigui aprofitable a tots plegats.

Per últim, voldríem aprofitar per agrair a totes aquelles persones que han contribuït a la elaboració d'aquest web, així com als professionals que han elaborat altres pàgines que són una font de consulta per a tots nosaltres. De tots ells hem aprés. Esperem que la nostra tasca aporti un gra de sorra més en la lluita per millorar la salut dels nostres pacients i enfrontar-nos al pitjor enemic que té la nostra societat enfront d'aquesta i altres malalties: la ignorància.

La informació correcta és la millor eina per lluitar contra la sida, per prevenir-la, per tractar-la i per aprendre a viure amb ella.

Aquesta unitat està integrada al Servei de Malalties Infeccioses

Cap del Servei de Malalties Infeccioses

Foto de Manuel Cervantes Garcia

Manuel Cervantes Garcia