Vídeos

Vídeos

Treballar la construcció de la frase

En el següent vídeo us proposem treballar la construcció de la frase de manera divertida combinant un joc d'atzar i targetes d'accions. Esperem que us sigui útil i que pugueu compartir una bona estona amb els vostres infants a través del joc.

Estimular l’adquisició del verb

El verb és molt important perquè és aquella paraula de la frase que ens marca l’acció. I per poder aconseguir-ho, en el següent vídeo us proposem una activitat divertida per treballar l’adquisició dels verbs jugant amb targetes d'imatges d'objectes combinat amb un joc d'atzar.

El joc consisteix a explicar per a què serveix l’objecte i, a més a més, us detallem alguns aspectes que hem de tenir en compte per aconseguir treure el màxim de profit possible de l’activitat.

Facilitar la comprensió i l’expressió del llenguatge

Els contes són una de les eines més preuades per nosaltres, ja que ens ofereixen un gran ventall de possibilitats per estimular el desenvolupament del llenguatge.

En el següent vídeo us expliquem com podem explicar el conte d'En Tabalet amb el suport visual d’un monogràfic per tal de poder facilitar la comprensió i l’expressió del llenguatge.

Treballar les funcions executives i l'evocació i accés al lèxic

Les funcions executives són aquelles habilitats que necessitem per a l’adquisició de qualsevol aprenentatge (memòria, planificació, flexibilitat, control d’impulsos, organització, presa de decisions, etc.). L’evocació de conceptes i l'accés al lèxic ens permet comprovar si l’infant té adquirit el vocabulari necessari per poder construir comunicació.

Per portar a terme aquesta activitat, necessitem joguines petites o fitxes de qualsevol joc que tinguem per casa i gots per tapar. Si ja ho teniu tot preparat podem començar a jugar al 'Qui falta'? Us animeu?!

Treballar les funcions executives

Les funcions executives són aquelles habilitats que necessitem per a l’adquisició de qualsevol aprenentatge (memòria, planificació, flexibilitat, control d’impulsos, organització, presa de decisions, etc.)

Per jugar necessitarem fitxes d’imatges de qualsevol joc que tingueu per casa o bé joguines petites i gots per amagar-les. Teniu el material preparat?

Doncs ara us expliquem com podeu jugar a Fet i amagar.

Estimular l’adquisició de vocabulari i les funcions executives a partir del joc de cartes Dobble

Us proposem una activitat per treballar les funcions executives amb les cartes de Dobble, i us oferim dues opcions de joc per treballar funcions executives i vocabulari.

Les funciones executives són aquelles habilitats que necessitem per l’adquisició de qualsevol aprenentatge (memòria, planificació, flexibilitat, control d’impulsos, organització, presa de decisions, etc.) El joc de Dobble ens ofereix la possibilitat de treballar molt vocabulari, discriminació visual, atenció, reflexes, etc. Comencem a jugar?!

Com podem jugar amb targetes de vocabulari sense que els nostres infants s’avorreixin?

Ampliar el domini de vocabulari és un dels nostres objectius més importants, ja que tenir més vocabulari implica més facilitat per ajuntar paraules i formar frases. Aquesta vegada us proposem treballar el vocabulari amb targetes combinat amb un joc d'atzar de torns dels que no impliquen pensar.
En aquest vídeo us expliquem com ho podem fer sense que l’infant s’avorreixi. Anomenen imatges i juguem.
Us animeu?! De ben segur que us ho passareu d’allò més bé.

Jugar a endevinar i consolidar el domini de vocabulari en els nostres infants

Us oferim una proposta lúdica per treballar llenguatge amb els infants que ja dominen bastant el vocabulari. Jugarem a endevinar. I per fer-ho, només necessitem joguines d’animals, menjars, vehicles, robes, firetes, etc que tingueu per casa. Nosaltres donarem pistes i l’infant haurà d’endevinar quina joguina d’entre totes heu triat.

En el següent vídeo us expliquem com ho podeu fer i què heu de tenir en compte. Us animeu?!

Què hem de tenir en compte a l’hora de jugar al Memory amb els nostres infants?

El Memory és un dels jocs més comuns a totes les cases. Jugant al Memory treballem el vocabulari, l’atenció, la percepció visual, la memòria i la velocitat de processament, entre altres.

En el següent vídeo us expliquem què hem de tenir en compte a l’hora de jugar amb els nostres infants.

I si en aquest moment no teniu cap Memory per casa, podeu imprimir dues vegades qualsevol imatge o dibuixar-ho vosaltres mateixos.

Ampliar el vocabulari fent classificació en grups semàntics

Us fem una proposta lúdica per treballar vocabulari i famílies de paraules (grups semàntics). Necessitem joguines d’animals, menjars, vehicles, robes, firetes, etc. que tingueu per casa i plafons visuals per poder classificar cada joguina amb la seva família de paraules.

A més a més, us oferim una variant del joc afegint moviment:

Material necessari

  • Passadís, coixins, sabates, tubs de wc, llaunes, etc, les joguines (animals, roba, menjar, transports ninos) i capses.

Com hi juguem?

  1. En una punta del passadís posem una capsa amb joguines de les diferents famílies (2 per començar i més si sou experts), a l’altre banda tantes capses com famílies posem. Pel passadís posarem els tubs de wc (o el que tinguem perquè l’infant vagi fent zig-zag, o coixins perquè salti d’un a l’altre o qualsevol cosa que imagineu.
  2. Es tracta de fer el circuit i a la vegada, anar passant els objectes de la capsa on els tindrem tots barrejats a les capses on els posarem separats amb el referent visual de la família de paraules.

Vinga va que això pot ser molt divertit!

Ampliar el vocabulari jugant amb targetes i sense que s’avorreixin

Us presentem un joc de classificar vocabulari en grups semàntics i us expliquem com ho hem de fer i què hem de tenir en compte. Recordeu que el domini de vocabulari és un dels nostres objectius més important. Tenir més vocabulari implica més facilitat per ajuntar paraules i formar frases, per poder passar més tard a la narració.