Hospital de Sabadell

Unitat de Patologia Mamària

Unitat de Patologia MamàriaRehabilitació

Marxa nòrdica

Des del Servei de Medicina Física i Rehabilitació, les pacients amb limfedema d’extremitat superior es poden beneficiar del programa “Salut en Marxa”, que consisteix en la introducció a la marxa nòrdica com a exercici físic habitual.

La marxa nòrdica és una activitat física que consisteix en caminar de manera harmònica i equilibrada amb uns bastons dissenyats especialment, amb una tècnica concreta i específica en la que participa el 90% de musculatura corporal. Es considera un nou concepte de moviment saludable que ha d’anar acompanyat d’una tècnica d’aprenentatge.

Aplicada a l’àmbit de la salut, la marxa nòrdica és saludable, segura i fàcilment incorporable a la vida diària. Els beneficis per a la salut s’aconsegueixen amb la seva pràctica regular:

  • Millora la coordinació, l’equilibri i la resistència muscular.
  • Disminueix l’impacte sobre les articulacions vers la marxa normal.
  • Aporta més beneficis que caminar i és especialment recomanable per a persones amb cardiopaties cròniques, diabètiques, hipertenses, obeses, amb dolor crònic i amb afectació de l’estat anímic.

Cabell

Cabell

 

Sostenidors

Sostenidors

Hi ha dos tipus de sostenidor: el sostenidor per a la pròtesi mamària i el sostenidor post cirurgia de mama (o postquirúrgic). 

Característiques

Sostenidor per a pròtesi mamària: amb butxaca, no sol tenir anelles i preferiblement de cotó.

Sostenidor postquirúrgic: tipus esportiu, sense anelles, amb mínimes costures, tancament per darrera, extensor dorsal, si precisa.

Guia de talles

On es poden comprar? *

És recomanable contactar amb les associacions per assessorament en estètica i punts de venda.

* Les botigues i firmes que es mencionen en aquest espai web ho fan a títol informatiu, independentment que es puguin trobar aquests i/o altres models a altres punts de venda.

El càncer de mama es produeix per una proliferació accelerada de cèl·lules del teixit de la glàndula mamària, fent que es divideixin de forma incontrolada. A partir d'aquí, aquestes cèl·lules poden envair els vasos sanguinis o limfàtics i escampar-se a altres parts del cos on s’adhereixen als teixits i creixen formant metàstasi.

Tot i que el càncer de mama pot aparèixer també en homes, més del 99 % dels casos es detecten en dones.

L'any 2019 es van diagnosticar un total de 33.307 nous casos a Espanya, essent aquest tipus de tumor el més freqüent en les dones del nostre país. Es calcula que una de cada 8 dones espanyoles tindrà un càncer de mama en algun moment de la seva vida. Sol aparèixer entre els 35 i 80 anys, tot i que la franja dels 45 als 65 anys és la de major incidència.

La mortalitat per càncer de mama s'ha reduït en els últims anys gràcies als programes de cribratge i a la millora dels tractaments. Després de 5 anys del diagnòstic, el 90% de les dones estan lliures de la malaltia. Cal tenir en compte, però, que en estadis inicials la supervivència pot superar el 95% mentre que en casos avançats es redueix.