Imatge de portada del web de la Unitat de Patologia Mamària del Parc Taulí. Designed by Rawpixel.com / Freepik

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Circuit de diagnòstic i tractament

La pacient arriba a la nostra Unitat derivada d'assistència primària, de medicina privada, d'urgències, del consell genètic o bé del programa de cribratge poblacional. Un cop a la Unitat, se li realizen les proves diagnòstiques al Servei de Diagnòstic per la Imatge, i posteriorment, quan el Servei de Patologia confirma el diagnòstic, es dóna una visita prioritària a la pacient amb un membre de l'equip quirúrgic, qui l'informa del diagnòstic i si són necessàries més proves.

Setmanalment hi ha una reunió del Comitè de Patologia Mamària, integrat per tots els membres de la Unitat, on es fa la valoració del tractament a seguir, quirúrgic i/o mèdic, i l'ordre en què s'han de realitzar.

La gran majoria de casos requereixen primer d'intervenció quirúrgica i, després de la intervenció, la pacient es visita al Servei d'Oncologia, on se l'informa de la indicació d'afegir o no algun tractament complementari. En els altres casos, es començarà amb tractament mèdic.

En el decurs del tractament poden aparèixer alguns efectes adversos, tant físics com emocionals, que s'aniran resolent de forma mèdica, rehabilitadora i amb ajuda psicològica, en cas que sigui necessari.