Imatge de portada del web de la Unitat de Patologia Mamària del Parc Taulí. Designed by Rawpixel.com / Freepik

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Què és el càncer de mama?

El càncer de mama es produeix per una proliferació accelerada de cèl·lules del teixit de la glàndula mamària, fent que es divideixin de forma incontrolada. A partir d'aquí, aquestes cèl·lules poden envair els vasos sanguinis o limfàtics i escampar-se a altres parts del cos on s’adhereixen als teixits i creixen formant metàstasi.

Tot i que el càncer de mama pot aparèixer també en homes, més del 99 % dels casos es detecten en dones.

L'any 2019 es van diagnosticar un total de 33.307 nous casos a Espanya, essent aquest tipus de tumor el més freqüent en les dones del nostre país. Es calcula que una de cada 8 dones espanyoles tindrà un càncer de mama en algun moment de la seva vida. Sol aparèixer entre els 35 i 80 anys, tot i que la franja dels 45 als 65 anys és la de major incidència.

La mortalitat per càncer de mama s'ha reduït en els últims anys gràcies als programes de cribratge i a la millora dels tractaments. Després de 5 anys del diagnòstic, el 90% de les dones estan lliures de la malaltia. Cal tenir en compte, però, que en estadis inicials la supervivència pot superar el 95% mentre que en casos avançats es redueix.